Κασσελάκης: Οδηγεί στην 4η διάσπαση – Βαριά υπονοούμενα για το μαύρο χρήμα

Οι βαρύτατες καταγγελίες και τα υπονοούμενα Κασσελάκη για μαύρο χρήμα επί θητείας Τσίπρα δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην Κουμουνδούρου
Κασσελάκης: Οδηγεί στην 4η διάσπαση – Βαριά υπονοούμενα για το μαύρο χρήμα
Συνεδρίαση στα γραφεία της Κουμουνδούρου του Εκτελεστικό Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi
5'

Ο ακήρυχτος πόλεμος Κασσελάκη – Τσίπρα είναι μια πραγματικότητα η οποία αναμένεται να οδηγήσει στην 4η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ (μια διάσπαση έγινε επί Τσίπρα και δύο επί Κασσελάκη).

Από την Αμερική, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο Κασσελάκης επέλεξε με μια ανάρτηση του την Κυριακή να αφήσει υπονοούμενα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού γράφοντας: «Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος… Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Η καταγγελία Κασσελάκη αν και είναι χωρίς στοιχεία είναι ευθεία βολή εναντίον του κ. Τσίπρα, αφού όπως λέει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα…

Το μέρος του Κασσελάκη πήρε και ο ναύαρχος Αποστολάκης ο οποίος «παραδέχθηκε» ότι όλα τα κόμματα λαμβάνουν μαύρο χρήμα!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ένας εκ των πιο κοντινών στον πυρήνα του Στέφανου Κασσελάκη παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι όντως υπάρχει «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η συμβίωση όλων υπό την ίδια κομματική στέγη φαντάζει αδύνατη. Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον όλοι αναμένουν την αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο ιδιότυπο «μανιφέστο» του στα social media ο κ. Κασσελάκης βάλλει κατά πάντων και προμηνύει ότι προτίθεται να προβεί σε ριζικές αλλαγές, προαναγγέλλοντας μέχρι και απολύσεις. Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται στους ψηφοφόρους και αναφέρεται στο «σύστημα» που «θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση», αφήνοντας αιχμές για τη χρονική περίοδο που γίνεται η συζήτηση για μία πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ πως δεν υπήρχε κανένα χρέος στην Κουμουνδούρου όταν ο ίδιος εκτελούσε χρέη γραμματέα, ενώ προσέθεσε πως την επόμενη περίοδο έγιναν υπερβάλλοντα έξοδα, εξηγώντας ότι έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψιν ότι λόγω χαμηλότερου ποσοστού θα λάμβανε το κόμμα μικρότερη χρηματοδότηση.

«Ο Στέφανος είπε κάτι πολύ απλό, δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ είπε, γιατί είναι αρχηγός σήμερα. Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ 'μαύρα', σας το λέω εγώ. Είναι ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρός λέει για τη δική του περίοδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά που δεν ήξερε τι ακριβώς να διορθώσει μετά τα λεγόμενα του προέδρου της. «Δεν μπορώ να προτρέξω για το τι εννοεί ο κ. Κασσελάκης όταν λέει πως παρέλαβε καμένη γη, θα πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος. Θα σταθώ στο ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αυτό που λέει είναι ότι δεν θα συμβιβαστεί σε τίποτα, με την έννοια ότι δεν θα πάρει μαύρο χρήμα για να σωθούν τα οικονομικά του κόμματος».

Στο ζήτημα με τα μαύρα χρήματα παρενέβη και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης: «Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών. Όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα», σχολίασε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Άγριος πόλεμος Ζαχαριάδη – Πολάκη

Την ίδια ώρα άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Κώστα Ζαχαριάδη και Παύλου Πολάκη, όταν ο τελευταίος έσπευσε να πάρει το μέρος του γνωστού στιχουργού και ένθερμου υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη, Νίκου Μωραΐτη, που επιτέθηκε σε σειρά ιστορικών στελεχών.

Σηκώνοντας το γάντι του Παύλου Πολάκη, ο Ζαχαριάδης απάντησε: «Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα «αν» ούτε με τα «θα». Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδωρείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Πολλά λόγια Κωστάκη για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ποντάρισες στους αποστατησαντες άλλα δεν κάθισε η μπίλια. Να είσαι πιο σεμνός σε μένα που εκλέχθηκα ΠΡΩΤΟΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα με βάση το ποσοστό σταυρών στο σύνολο των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

Ποιος φοβάται τον Τσίπρα;

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται ότι οδηγεί και πάλι σε εσωστρέφεια και αναζήτηση εσωτερικών εχθρών καλλιεργώντας συνθήκες για διαγραφές στελεχών, αποχωρήσεις ή ακόμη και νέα διάσπαση του κόμματος. Με το χθεσινό του "μανιφέστο" ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαιώνει πεντακάθαρα τις συζητήσεις εδώ και μήνες ότι επιχειρεί μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απολύτως προσωποκεντρικό, Ι.Χ. κόμμα, όπου περισσεύουν οι διαφωνούντες και ότι το μεγάλο του πρόβλημα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή