Μητσοτάκης: Λέμε «όχι» σε αυτούς που θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία – «Εκλογές το 2027»

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές. «Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
EUROKINISSI.

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προοδεύει στη σημερινή (26/06) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα απέστειλε μηνύματα. Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς. Μας ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερα, χειροπιαστά αποτελέσματα. Όλα αυτά, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση», επεσήμανε αρχικά.

«Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών δεν αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, για να κάνουμε πράξη τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Έχουμε χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα, είναι ψευτό–δίλημμα η δήθεν στροφή προς τα αριστερά, τα δεξιά ή το κέντρο. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες.

Θα επιμείνω και στη νέα σύνθεση της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών και για την από κοινού προστασία του εναέριου χώρου. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ τις “ρίζες” μας. Αν, όμως, το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε οι ρίζες ξεραίνονται. Ενώ όταν τα κλαδιά του μεγαλώνουν, τότε δικαιώνουν και εκείνες τον ρόλο τους.

Βαδίζουμε στο δρόμο της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης που λέει “όχι” σ’ όσους θέλουν μία μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε όταν μεγαλώσαμε, νικήσαμε. Με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση. Δεν είμαστε πλέον το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.

Καμία ψήφος δεν είναι δεδομένη και κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων διεκδικείται από τη δική μας δράση, ημέρα με την ημέρα», υποστήριξε εν συνεχεία.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε σήμα επανεκκίνησης μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά και την επιτάχυνση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων που έχει ζητήσει από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ, τόνισε ότι κυβέρνηση και κόμμα έχουν ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών και εκεί πρέπει να δοθούν οι «μάχες» το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, σχολίασε ότι οι πολίτες ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, τα αριστερά ή το κέντρο, αλλά με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Για τα Σκόπια, απέστειλε το μήνυμα ότι «δεν ξεκινήσατε καλά, πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο». Όσον αφορά την Αλβανία, είπε πως «τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί», πριν αναφέρει για την αντιπολίτευση ότι «η διαχείριση των αδιεξόδων ή των αρχηγικών φιλοδοξιών τους είναι δική τους υπόθεση. Δικό μας χρέος είναι οι λύσεις στις ανάγκες των πολιτών».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο λόγος θα δοθεί σε όσους βουλευτές το επιθυμούν και ο Πρωθυπουργός θα ακούσει όλες τις τοποθετήσεις.

Σχετικές ειδήσεις