Στενό πρέσινγκ από Δούκα σε Ανδρουλάκη: Πότε ανακοινώνει την υποψηφιότητά του;

Ακόμα και σήμερα ενδέχεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων θέλει να προλάβει και να προκαταλάβει τις εξελίξεις της Κ.Ε. που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα (ακόμα και σήμερα) την υποψηφιότητά του, ειδικά τώρα που έχει και τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Μπορεί οι υποστηρικτές του Χάρη Δούκα να πληθαίνουν εκείνος όμως επιμένει να κρατάει τα χαρτιά του κλειστά και να συμπληρώνει το παζλ της υποψηφιότητας του κομμάτι-κομμάτι. Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όταν κλήθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Σοφιανό να απαντήσει για το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας είπε: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Σενάρια διαρχίας

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Δούκα έχουν πυροδοτήσει πολλά και διάφορα σενάρια. Όπως ακούγεται σε διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται να υπάρχει συμφωνία μεταξύ Δούκα και Χριστοδουλάκη ώστε αν εκλεγεί ο πρώτος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γραμματέας να είναι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφού ο δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι βουλευτής.

Εάν γίνει αυτό, μάλιστα, θα υπάρχουν δύο πρόεδροι στην αντιπολίτευση οι οποίοι δεν θα είναι βουλευτές, καθώς και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, με τον Σωκράτη Φάμελλο να κατέχει τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σιγή ιχθύος από Ανδρουλάκη

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί σιγή ασυρμάτου και όλοι παραπέμπουν στην ενωτική πρόταση που θα παρουσιάσει την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να προτείνει έκτακτο συνέδριο ή συνδιάσκεψη και θα πατήσει το κουμπί των εκλογών το αργότερο μέχρι τέλος του Νοέμβρη. Δεν αποκλείεται όμως να επιχειρήσει να κερδίσει χρόνο με ένα ρίσκο: Να αφήσει την εσωστρέφεια να σέρνεται στο κόμμα. Οι καθυστερήσεις τις οποίες επιδιώκει ενέχουν και ένα ακόμα ρίσκο: Να δώσει χρόνο και έδαφος στους συνυποψηφίους του να οργανωθούν καλύτερα και να φτιάξουν στρατηγικές συμμαχίες που θα παίξουν ρόλο τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα και από τον χρόνο των εκλογών και θα τους ζητήσει να πάρουν θέση πάνω σε έναν οδικό χάρτη που θα βάλει στο τραπέζι και θα αφορά το ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών με φόντο τη σύνθεση δυνάμεων στη Κεντροαριστερά. Να στρέψει την συζήτηση στο ερώτημα «με ποιους θα πάμε και με ποιους θα συνεργαστούμε;».

Σχετικές ειδήσεις