ΣΥΡΙΖΑ: Νέο βραχυκύκλωμα για τα «μαύρα χρήματα»

Εκατέρωθεν βολές στον ΣΥΡΙΖΑ 

Το βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται - και έχει στο επίκεντρό του τη διαμάχη μεταξύ των στελεχών που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα και εκείνων που τάσσονται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, με φόντο τις κατηγορίες για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία των κομμάτων ακόμη και από την πλευρά του βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά και τις υπόνοιες για οικονομική κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην απόφαση κλεισίματος της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας Αυγή.

Συλλογή υπογραφών

Η πλευρά των στελεχών, όπως αναφέρουν Τα Νέα, που θεωρούνται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να μην σηκώσει παραπάνω τους τόνους. Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως κανένας από όσους τοποθετήθηκαν δημόσια δεν επικρότησε τις παραιτήσεις των Τεμπονέρα - Κοτσακά και Τσιόκα, ωστόσο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της συνεδρίασης των οργάνων.

Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν να διακινούν και κείμενο συλλογής υπογραφών για την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής - από τις ΗΠΑ, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε γρήγορα και όρισε για την ΠΓ συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη και για την ΚΠΕ την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Τα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους και να αλλάξουν τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από τα λεγόμενα Κασσελάκη για την περίοδο Τσίπρα, με πρώτο τον ίδιο τον Αποστολάκη, ο οποίος διευκρίνισε πως με τη φράση «ξέρετε εσείς κανένα κόμμα που δεν έχει μαύρα χρήματα;», δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή αυτή στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανo».

Σχετικές ειδήσεις