Η συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη και ο γρίφος του 2ου γύρου

Το παρασκήνιο των συμμαχιών του Δούκα και οι εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης
Η συμμαχία Δούκα – Χριστοδουλάκη και ο γρίφος του 2ου γύρου
2'

Η ανακοίνωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη πως δεν θα είναι υποψήφιος και η παράλληλη στήριξη στον Χάρη Δούκα έκανε ορισμένους να… πέσουν από τα σύννεφα.

Για κάποιους άλλους αυτή η ενέργεια ήταν περίπου δεδομένη αφού ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά πείστηκε από αρκετούς ότι δεν είναι ακόμα η ώρα να βγει μπροστά και πως καλύτερο θα ήταν να εξασφαλίσει το ρόλο του Νο2 στο ΠΑΣΟΚ αν και εφόσον αναλάβει την ηγεσία ο Χάρης Δούκας.

Οι ζυμώσεις και οι συμμαχίες είναι ίσως το πιο σημαντικό όπλων των κύριων διεκδικητών, που δεν είναι άλλοι από τον Δούκα και τον Ανδρουλάκη, χωρίς να μπορεί να πει κάποιος ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι μια αμελητέα ποσότητα…

Το αντίθετο. Ο Γερουλάνος έχει μεγάλη δυναμική και η στάση του θα είναι καθοριστική και στον πρώτο αλλά και στον δεύτερο γύρο αν οδηγηθούμε προς τα εκεί.

Η μεγάλη σημασία της συμμαχίας Δούκα και Χριστοδουλάκη θα φανεί και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον 2ο γύρο αν περάσουν στον «τελικό» ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η παλαιά φρουρά

Από την πλευρά του ο Ανδρουλάκης προσπαθεί να κινητοποιήσει υπέρ του ανθρώπους από την παλαιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάποιο feedback στην εκλογική βάση του «ορθόδοξου» ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα έχει και δυο γρίφους που πρέπει να λύσει μέχρι την Κυριακή της Κεντρικής Επιτροπής. Ποιον θα προτείνει για Γραμματέα του κόμματος και πότε θα στηθούν κάλπες.

Πάντως, σύμφωνα με το MEGA, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να αιφνιδιάσει ουσιαστικά, και ενώ δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις από τα στελέχη του κόμματος, και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες στα τέλη του Σεπτέμβρη, ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή