Μπρα ντε φερ στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ: Τα ατού Δούκα και τα χαρτιά Ανδρουλάκη

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εύκολη για κανέναν με βάση τα νέα δεδομένα

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ με τα βλέμματα στραμμένα στην Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με «τα Νέα» η συμμαχία του Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Χάρη Δούκα επισφραγίστηκε και επισήμως χθες το πρωί, με τον δήμαρχο Αθηναίων να απαντάει «πάμε τώρα» στο ερώτημα του βουλευτή Ανατολικής Αττικής. Η συνεργασία αυτή επί της ουσίας επικυρώνει το πρώτο μέτωπο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται στην εισήγησή του την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, να ξεδιπλώσει το χρονοδιάγραμμα της κάλπης.

Και αυτή πλέον δεν θα αργήσει: δεν υπάρχει πια σενάριο που φέρνει τη διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας μετά το πέρας του 2025 – ο Ανδρουλάκης, με άλλα λόγια, έχει αποφασίσει να σηκώσει το γάντι στους επικριτές του εντός του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα είναι εύκολη για κανέναν με βάση τα νέα δεδομένα.

H συμμαχία Δούκα-Χριστοδουλάκη συσπειρώνει ένα σημαντικό κομμάτι των αντιπολιτεύομενων στελεχών. Ο Χάρης Δούκας έχει ένα βασικό ατού και ένα βασικό μειονέκτημα. Η νίκη του στον Δήμο Αθηναίων είναι η πρώτη για την παράταξη τουλάχιστον για μια δεκαετία απέναντι σε μια ισχυρή ΝΔ όμως ο ίδιος θα κληθεί να απαντήσει αν βιάζεται όπως τον κατηγόρησε η Χαριλάου Τρικούπη και αν μπορεί να βρεθεί με δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη αφού αν εκλεγεί δεν θα αφήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Τι θα κάνει η Χαριλάου Τρικούπη

Από την άλλη πλευρά η Χαριλάου Τρικούπη πορεύεται με ορίζοντα την Κυριακή γνωρίζοντας τον πρώτο της αντίπαλο και αναμένοντας τουλάχιστον άλλον έναν, κατά τα φαινόμενα τον Παύλο Γερουλάνο. Η προεδρική πλευρά προετοιμάζει την εισήγηση Ανδρουλάκη τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για «καθαρές λύσεις» και λέει όχι σε «διαρχίες».

Όπως σημείωναν στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος το «ΠΑΣΟΚ δεν θα ρευστοποιηθεί σε ένα περιβάλλον κινούμενης άμμου. Καταφέραμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει από κομπάρσος πρωταγωνιστής , δεν γίναμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα γίνει με όρους προσκηνίου και όχι παρασκηνίου».

Δηλώσεις στελεχών

Στο μεταξύ οι δηλώσεις στελεχών του κόμματος συνεχίστηκαν. Η Μιλένα Αποστολάκη απάντησε χθες στο ACTION24 αν θα βάλει υποψηφιότητα λέγοντας πως οι υποψηφιότητες έπονται.

«Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να κάνει πράξη το στόχο που έθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης για δεύτερη θέση», είπε ωστόσο.

Σχετικές ειδήσεις