Σκληρό πόκερ για δυο η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη

Διαστάσεις προσωπικής κόντρας λαμβάνει το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστές τον Χάρη Δούκα και το Νίκο Ανδρουλάκη
Σκληρό πόκερ για δυο η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη
1'

Ο Χάρης Δούκας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και έχει ήδη περιγράψει το χρονοδιάγραμμα, ζητώντας από τη Χαριλάου Τρικούπη να ξεκινήσει από τον ενωτικό σχεδιασμό της φετινής 3ης του Σεπτέμβρη και κάλπες στις αρχές Νοέμβρη. Την Κυριακή θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ο Παύλος Γερουλάνος έχει μιλήσει ανοιχτά επίσης για την εκλογική ήττα των ευρωεκλογών, τονίζοντας με νόημα ότι τα πρόσωπα πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν την πολιτική, η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας και ετοιμάζεται να καταθέσει «πλατφόρμα» στην Κεντρική Επιτροπή.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή την απόφασή του για άμεση προσφυγή στις κάλπες για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να μιλήσει για κάλπες εντός του έτους και για καθαρές λύσεις εναντίον της δυαρχίας. Θα προτάξει δηλαδή το ερώτημα πώς κάποιος μπορεί να είναι και δήμαρχος και πρόεδρος. Βέβαια το δίλημμα αυτό δεν τον συμφέρει αφού και ο ίδιος ήταν ταυτόχρονα ευρωβουλευτής και πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση η Κ.Ε. μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ρινγκ αν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρουσιάσει μια επί της ουσίας ενωτική πρόταση για την επόμενη μέρα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που να καταλήγει σε άμεση εκλογή ηγεσίας από τη βάση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή