ΠΑΣΟΚ: Ο «εμφύλιος» στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες και η «μάχη» της Κεντρικής Επιτροπής

Το παρασκήνιο και οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πριν από την αυριανή (30/06) κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
ΠΑΣΟΚ: Ο «εμφύλιος» στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες και η «μάχη» της Κεντρικής Επιτροπής
EUROKINISSI.
2'

Μόλις μερικές ώρες απομένουν για την κρίσιμη αυριανή (30/06) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί η πλεύση του κόμματος από εδώ και πέρα κι εάν θα υπάρξουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου, μετά το «κύμα» αμφισβήτησης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο επικεφαλής της παράταξης θα «ανοίξει» τις εργασίες στις 11:00, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει ως σκοπό να ανακοινώσει την επίσπευση των διαδικασιών.

Ήδη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει «κλειδώσει» ως διεκδικητής της ηγεσίας, έχει καλέσει τον κ. Ανδρουλάκη να οδηγήσει το κόμμα σε εσωκομματικές κάλπες στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ, σήμερα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιθέσεις εναντίον του. Την υποψηφιότητα Δούκα στηρίζει επίσημα και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ, στον αγώνα αναμένεται να «ριχθεί» και ο Παύλος Γερουλάνος.

Δούκας: «Ο Ανδρουλάκης με στήριξε και τον στήριξα, αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία»

Ο Χάρης Δούκας προανήγγειλε προχθές πως θα ανακοινώσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε πως «έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο, δεν πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Από την εποχή της επιβίωσης, οφείλουμε να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης», ενώ, σε ερώτηση εάν η στροφή εναντίον του προσδίνει ένα «σημάδι» του χαρακτήρα του, απάντησε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης με στήριξε και τον στήριξα, αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία», μεταξύ άλλων.

«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ιδιοκτήτης κανενός, όπως επίσης δεν θέλω να αισθάνονται οι φίλοι μου ότι είμαι ιδιοκτήτης τους. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία στον λόγο και την έκφραση. Άκουσα πολλά, ακόμη κι ότι είναι ηθικό θέμα. Θέλω να πω ότι έχω ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον χώρο και τη χώρα. Δεν είμαστε μία παρέα εδώ, έχουμε ευθύνη, την οποία φέρνω μπροστά, την αντιμετωπίζω και κρίνομαι όπως όλοι», επεσήμανε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή