Βαθιές ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ: Στα σκαριά συνάντηση Κασσελάκη-Τσίπρα;

H επόμενη μέρα από την επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ σε οριακή κατάσταση 
INTIME.

Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι επιχειρείται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συγκρουσιακή κατάσταση που δημιούργησε η επίθεση Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής με τις… γράψε-σβήσε αναρτήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας σήμερα στο Mega διεμήνυσε ότι «με την επιστροφή Κασσελάκη δεν θα υπάρχει αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει».

Σημείωσε δε ότι πιθανόν να συναντηθούν Κασσελάκης-Τσίπρας.

Ο δε Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open, επίσης επιχείρησε να εκτονώσει την κατάσταση με αφορμή «το κείμενο 87» λέγοντας μεταξύ άλλων πως η αντιπαράθεση «επ’ ουδενί δεν σημαίνει έξοδος» και πρόσθεσε ότι θα γίνει διάλογος. «Πρέπει και η ηγεσία να ακούει», τόνισε.

«Ο κόσμος δεν αντέχει κι εσείς αγαπήσατε ξαφνικά τον Τσίπρα», ανέφερε σε άλλο σημείο τονίζοντας πως τα πραγματικά θέματα είναι στην κοινωνία και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνουν θέσεις μάχης

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη «ακονίσει τα μαχαίρια» τους και προετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια ακόμα διάσπαση.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ανοιχτή επίθεση που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης εναντίον του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα οδηγήσει σε μια αντιπαράθεση σκληρότερη και από εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου, που οδήγησε στην έξοδο την «Ομπρέλα».

Οι «Κασσελίστας»

Στην πολυαναμενόμενη σύγκρουση, ο Στέφανος Κασσελάκης ευελπιστεί ότι θα συσπειρώσει γύρω του τα στελέχη που τον στηρίζουν «τυφλά», αλλά και πρόσωπα που έχουν «αποσκιρτήσει» από το στρατόπεδο του Νίκου Παππά.

Δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σταθούν οι δύο γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιάννης Βουλγαράκης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Ρήγας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Σκορίνης. Επίσης, από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δίπλα του χωρίς αστερίσκους είναι ο Νίκος Καρανίκας, ο η Έφη Μιχελάκη, η Νατάσα Γκαρά, ο Μάριος Κάτσης και την Παναγιώτα Δριτσέλη.

Μαζί του είναι και οι Χαρά Καφαντάρη, Μάρκος Χατζησάββας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μάκης Κοψίδης, Βαγγέλης Σκούφας Λεωνίδας Μπεχράκης, Γιάννης Μπουρνούς, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θάνος Μωραΐτης και ο γραμματέας της νεολαίας -ότι απέμεινε από αυτή- Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Ως άνθρωποι του προέδρου, λογίζονται και οι βουλευτές Ρένα Δούρου, Γιώτα Πούλου, Βαγγέλης Αποστολάκης, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου και φυσικά η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η «Φρουρά Τσίπρα»

Με την Όλγα Γεροβασίλη -η οποία στο πρόσφατο Συνέδριο «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν και είπε το αλήστου μνήμης «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»- σε ηγετικό ρόλο, τα στελέχη που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα, θα δώσουν τη μάχη για να μην προχωρήσει η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα «μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Δίπλα της στέκονται ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης (που μετά από τις παραιτήσεις τους δεν είναι πλέον μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά μόνο της Κεντρικής Επιτροπής), ο «Νέστωρας» του κόμματος, Αλέκος Φλαμπουράρης, η «τριανδρία» των Κώστας Ζαχαριάδη, Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλου και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου.

Στο πλευρό της «Φρουράς Τσίπρα» βρίσκονται και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Μπαλάφας, Σπύρος Δανέλλης, Μαρία Ρεπούση, Χρήστος Στάικος, Στέργιος Καλπάκης, Ζανέτ Τσίπρα, Γιάννης Μπουλέκος, Φωτεινή Παντιόρα, Λουκία Μαστροπέρου, Αλέξης Χριστόπουλος, Βασίλης Τσίρκας, Γιάννης Στέφος, Δημήτρης Χατζησωκράτης και σχεδόν 60 ακόμα μέλη του οργάνου -87 συνυπέγραψαν το κείμενο τους- ενώ κοντά τους θα βρεθεί σε αυτή τη «μάχη» και ο Γιώργος Τσίπρας

Από βουλευτές, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Μίλτος Ζαμπάρας, Χρήστος Γιαννούλης, ο Ανδρέας Παπαναγιωτόπουλος και η Αθηνά Λινού έχουν σταθερά στηρίξει την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και αυτή σκοπεύουν να υπερασπιστούν.

Σχετικές ειδήσεις