Τελειώνουν τον Κασσελάκη; Το μεγάλο στοίχημα των κύκλων του Αλέξη Τσίπρα

Οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα θέλουν την έξοδο του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ 
Τελειώνουν τον Κασσελάκη; Το μεγάλο στοίχημα των κύκλων του Αλέξη Τσίπρα
2'

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη νέα διάσπαση να θεωρείται από όλες τις πλευρές βέβαια και οριστική.

Οι «τσιπρικοί», όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, επιδιώκουν την έξοδο Κασσελάκη από το κόμμα και οι «κασσελίστας» προετοιμάζονται για σκληρό αγώνα με στόχο να κρατήσουν τον έλεγχο και τα ηνία του κόμματος. Κι αυτό γιατί οι γέφυρες μεταξύ Τσίπρα και Κασσελάκη κόπηκαν οριστικά μετά τις ευρωεκλογές.

Με αφορμή το πόθεν έσχες Κασσελάκη προέκυψε η πολεμική ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, ενεργοποιώντας τον συναγερμό στο επιτελείο του Τσίπρα.

Μετά την απειλή Κασσελάκη, η πρώτη κίνηση Τσίπρα ήταν το κείμενο των 87 μελών της Κ.Ε., εκ των οποίων επιλέχθηκε οι 7 υπογράφοντες να είναι βουλευτές για να σταλεί μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη ότι αν αυτοί ανεξαρτητοποιηθούν, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Οι «τσιπρικοί» κατηγόρησαν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κλείνοντας την «Αυγή» δεν σέβεται την ιστορία της Αριστεράς και επιβεβαιώνει όσους λένε ότι επιδιώκει ένα «Ι.Χ. κόμμα» που δεν θα είναι αριστερό και οι «κασσελίστας» απάντησαν ότι το κλείσιμο της «Αυγής» είχε ήδη αποφασιστεί από την Πολιτική Γραμματεία επί Τσίπρα και μετά από εισήγηση δική του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στις κατ ιδίαν συζητήσεις, οι άνθρωποι του Τσίπρα κατηγορούν τον Κασσελάκη ότι επιδιώκει τη δημιουργία ενός «Ι.Χ. κόμματος», με αποστάσεις από την Αριστερά, χωρίς ιδεολογικές αρχές, με μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή του σε κυβερνητικό συνασπισμό το 2027, ανεξαρτήτως του ποια κόμματα θα τον συγκροτούν.

Το στοίχημα για τους «τσιπρικούς» είναι να επικρατήσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, κάτι που δεν θα είναι εύκολο. Σήμερα, οι «τσιπρικοί» λένε αυτό που υπαινίχθηκε δημόσια ο Γιάννης Ραγκούσης: Ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ελέγχει την Κεντρικής Επιτροπή και αν γίνονταν σήμερα εσωκομματικές εκλογές, δεν θα έπαιρνε τις ψήφους που πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή