Νέο «χτύπημα» Θεοχαρόπουλου: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική, τίθεται θέμα ηγεσίας

Σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο η βάση είναι υπεύθυνη για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό θέλω να είμαστε απολύτως σαφείς
Νέο «χτύπημα» Θεοχαρόπουλου: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική, τίθεται θέμα ηγεσίας
Eurokinissi
5'

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος...απολύθηκε πρόσφατα με απόφαση Κασσελάκη.

Η ανάρτηση Κασσελάκη ήταν προσβολή για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «είχαμε τις ευρωεκλογές. Πριν από τις ευρωεκλογές πήγαμε για αρκετούς μήνες – μέχρι τώρα έχουμε φτάσει περίπου στους 5- 6 μήνες- χωρίς συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων. Με αποφάσεις λοιπόν μόνο του προέδρου. Το αποτέλεσμα που είχαμε στις ευρωεκλογές δεν ήταν καλό. Ήταν κάτω από το ποσοστό ακόμα και αυτό το 17,8%, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Χάσαμε τρεις ποσοστιαίες μονάδες και 340.000 ψήφους.

»Τι πρέπει να γίνει αμέσως μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα; από οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα έλεγα, αλλά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα πρέπει να συγκληθούν αμέσως τα συλλογικά όργανα να συζητήσουν και να αποτιμήσουν τις αιτίες του αποτελέσματος, τις ευθύνες που υπάρχουν γι’ αυτό, τα προβλήματα, για να τα διορθώσεις κιόλας[…]

»Πέρασαν οι ευρωεκλογές και αντί να δούμε μια συζήτηση για την αποτίμηση των αιτιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται ο πρόεδρος τι είδαμε; Είδαμε ανάρτηση με υπονοούμενα για τα μαύρα χρήματα στα πολιτικά κόμματα, είδαμε πολιτικές αποπομπές, είδαμε το κλείσιμο της “Αυγής”.

»Θέλω να πω κάτι γι’ αυτό, θα με συγχωρέσετε διότι είμαι στην ΕΡΤ και διότι εγώ, όπως καλά γνωρίζουν ορισμένοι, παραιτήθηκα εκείνο το βράδυ από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, την ώρα που κάναμε διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αμέσως παραιτήθηκα το άλλο πρωί, μόλις έγινε το μαύρο της ΕΡΤ, από την καρέκλα και έφυγα. Δεν μπορεί να κλείνει με τρόπο παρόμοιο με το μαύρο της ΕΡΤ η “Αυγή” δηλαδή το μεσημέρι “γεια σας, κλείνετε και τελείωσε”. Ήθελα να το τονίσω.[…]

»Εμένα θα μου επιτρέψετε λοιπόν, επειδή είμαι σταθερός σε όλα τα κλεισίματα, να είμαι απέναντι σε αυτή τη λογική, να σας πω ότι επειδή τότε έκαναν πολύ μεγάλη φασαρία για το μαύρο της ΕΡΤ, έμπρακτη όχι μόνο λόγια. Σας ξαναλέω, είχα παραιτηθεί από μια θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων. Να σας πω ότι δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρούμε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο για το μαύρο θα έλεγα στην “Αυγή”. Άλλο αν πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί, αν υπάρχουν προβλήματα. Βεβαίως όλα αυτά συζήτηση στα όργανα. Αλλά δεν μπορεί ένα μεσημέρι να πηγαίνουν στην “Αυγή” και να λένε “γεια σας κλείνετε” ». Αυτό είναι σαν το διακόπτη που είχε συμβεί εκείνο το βράδυ[…]».

Για την ανάρτηση Κασσελάκη

Σχετικά με την ανάρτηση Κασσελάκη τόνισε «αυτή η ανάρτηση προσέβαλε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» ενώ πρόσθεσε «από το συνέδριο μέχρι τις ευρωεκλογές, και το έλεγε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το λέγατε κι όλοι οι δημοσιογράφοι, για ένα τρίμηνο η εσωκομματική ηρεμία που υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απίστευτη. Δεν ακουγόταν τίποτα. Ακόμα και όταν ειπώθηκαν στοιχεία, όπως για παράδειγμα το ΝΑΤΟ ότι είναι ιερή αμυντική συμμαχία εκτός των θέσεων δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό όλοι να πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τρέχαμε να πάμε να δώσουμε τον αγώνα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Μοναδικός στόχος.

»Αν τώρα και μετά τις ευρωεκλογές και μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, βλέπετε και σε άλλα κόμματα, όχι αριστερά μόνο, βλέπετε τη Νέα Δημοκρατία, έγινε συζήτηση κριτική μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αν αυτό το οποίο υπάρχει είναι να μην υπάρχει καμία κριτική, γιατί ουσιαστικά εδώ φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα, αυτό είναι το νέο στοιχείο που υπάρχει τις επόμενες ημέρες.

»Και θέλω να πω το εξής αν βλέπουμε αυτά τα οποία βλέπουμε σε όλα τα κόμματα, να υπάρχει μια συζήτηση την επόμενη μέρα και εδώ να υπάρχει μόνο μια κοινοβουλευτική ομάδα που μιλάει μόνο ο πρόεδρος και φεύγει και μετά φεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες και για δεκαπέντε μέρες γίνονται αυτά που σας είπα προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, νομίζω ότι αυτό δεν αρμόζει σε αυτούς όλους τους ψηφοφόρους, του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν. Για το τι αγωνιούν; Για μια μεγάλη Κεντροαριστερά που την επόμενη μέρα θα κερδίσει το Μητσοτάκη».

Επιπλέον σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Κασσελάκης «με την ανάρτησή του προχθές το βράδυ ουσιαστικά προανήγγειλε ότι τίθεται θέμα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είπε ότι “πάμε;” σε εκλογές από τη βάση εννοούσε και όταν είπε να έρθει κάποιος άλλος να αναλάβει». Ακόμα ανέφερε «εγώ θέλω να τονίσω το εξής σε σχέση με αυτό που ειπώθηκε στην ανάρτηση του Κασσελάκη, δεν αφορά αυτό το νυν και τον πρώην πρόεδρο. Αυτό αφορά τα χιλιάδες μέλη που εξέλεξαν πρόεδρο[…] Εδώ η βάση επέλεξε. Η βάση είναι υπεύθυνη για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό θέλω να είμαστε απολύτως σαφείς. Αυτή είναι η δημοκρατία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή