Μανιφέστο Πολάκη για Κεντροαριστερά - Αιχμές σε Κασσελάκη για την υπερπροβολή των προσωπικών του

Για τα όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας, αλλά με μια διαφορετική και πιο χαλαρή προσέγγιση, μίλησε ο Παύλος Πολάκης.
Μανιφέστο Πολάκη για Κεντροαριστερά - Αιχμές σε Κασσελάκη για την υπερπροβολή των προσωπικών του
In Time
3'

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Black Box» στο Attica TV, ο Παύλος Πολάκης δείχνει - σύμφωνα με άτομα από την Κουμουνδούρου- ότι ετοιμάζεται να διεκδικήσει έναν πιο διακριτό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Ευθείες βολές σε Κασσελάκη για την προσωπική του ζωή

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Αυτό το αναγνωρίζει ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας, ωστόσο πως δεν είναι και καταστροφικό. Με απλά λόγια, κατέρριψε εν τη γενέσει της, τη γραμμή άμυνας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όμως, αυτή η προσέγγιση του κρητικού βουλευτή -που κάθε άλλο, παρά «αψύς» ήταν στη συγκεκριμένη συνέντευξη- μοιάζει να είναι το μικρότερο πρόβλημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς τον Παύλο Πολάκη.

Και αυτό γιατί υπογράμμισε ότι ρόλο για το κακό αποτέλεσμα, έπαιξαν η επίδειξη της προσωπικής του ζωής και ο σύντροφος του, αλλά και της οικονομικής κατάστασης του – δηλαδή τα πανάκριβα ακίνητα και προφανώς το πόθεν έσχες.

«Τα λάθη του Στέφανου, κατά τη γνώμη μου, είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής επιλογής συντρόφου. Μας κόστισαν εκλογικά. Θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

«Η πολιτική δεν είναι one man show. Τα όργανα που θα συνεδριάσουν θα πρέπει να αναδείξουν και την ηγετική ομάδα και το πλαίσιο των ανθρώπων που θα δώσουν την μάχη την επόμενη περίοδο».

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η αναφορά «προσωπικής επιλογής συντρόφου», θα προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχε και από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζυγαριών.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Αντίθετα, παρά τις ουκ ολίγες έμμεσες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα μέσα από τα αγαπημένα του κοινωνικά δίκτυα, προς τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξη στο Attica TV, εμφανίστηκε αρκετά πιο ήπιος και πιο προσεκτικός στην κριτική του, παρότι υπογράμμισε πως διαφωνούσαν αρκετά ως προς τις αιτίες του καταστροφικού αποτελέσματος των περσινών εθνικών εκλογών.

«Έχω να μιλήσω μαζί του από τον Μάιο του 2023. Που του είπε να κάτσει, να μείνει στη θέση του και να δώσει τη μάχη. Είχε μεγάλη τιμότητα η θέση του. Υπήρχαν κάποιοι που έσκαβαν λάκκο για να προωθήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους».

Για Κεντροαριστερά «θέλω την αρένα των θέσεων»

Αιχμηρός, ωστόσο, ήταν στην υπόθεση της συνεργασίας των δυνάμεων της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, καθώς είπε πως «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων», χαρακτηρίζοντας τον Χάρη Δούκα, τον ως «εκλεκτό των συμφερόντων» που θέλουν μια «βολική λύση» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το θέμα είναι ότι η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος μια σοβαρή απάντηση.
Εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι τα τρία σημεία πάνω στην οποία πιστεύει ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί μια πιθανή συμμαχία των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, τα οποία είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή