Αντώνης Σαμαράς: «Άλλο η διεύρυνση άλλο η μετάλλαξη, η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές όχι αφύλακτες»

O Αντώνης Σαμαράς με ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο, αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο «γαλάζιος» πρώην πρωθυπουργός που επέλεξε να μείνει εκτός δημόσιας σφαίρας στην προεκλογική περίοδο, βγήκε μπροστά απόψε (1/7) με ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»

«Άλλο η διεύρυνση, άλλο μετάλλαξη. Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές αλλά όχι αφύλακτες» είπε αρχικά και έκανε λόγο για την μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ των τελευταίων εποχών.

«Αναζητούν τους Ανεμόμυλους του Κέντρου», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Ειρωνεύτηκε τους «πάντα αλάνθαστους εξωκοινοβουλευτικούς» της κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε πάντοτε πόρτες ανοιχτές αλλά όχι πόρτες ιδεολογικά αφύλακτες. Είναι άλλο πράγμα η διεύρυνση και άλλο η μετάλλαξη. Καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι εάν για το ιστορικά αρνητικό εκλογικό αυτό αποτέλεσμα για την παράταξη, για το ρεκόρ της αποχής και για την σταθεροποίηση του υπερδεξιού – λαϊκίστικου μπλοκ σε υψηλά ποσοστά, ευθύνεται και η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης. Συνιστά μήπως πολιτική πρόταση το “ούτε Δεξιά, ούτε Κέντρο, ούτε Αριστερά, μόνο μπροστά”; Τί σημαίνει όταν λέμε ότι τα « προβλήματα δεν έχουν χρώμα»; Πώς δεν έχουν; Για παράδειγμα, ο γάμος των ομόφυλων για την Αριστερά είναι «μια χαρά», για εμάς είναι πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Πως και γιατί δημιουργήθηκε “η μικρότερη και πιο φοβική” Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών, σε αυτές τις εκλογές; Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του; Πως γίνεται όταν όλη η Δύση στρέφεται πιο Δεξιά, ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;», είπε.