Μαρινάκης για Σαμαρά – Καραμανλή: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην Πρωθυπουργών»

«Νομίζω πως αυτή η θέση της κυβέρνησης είναι και η σωστή, δεν σχολιάζουμε ομιλίες ή δηλώσεις πρώην Πρωθυπουργών», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τις χθεσινές (01/07) ομιλίες των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο.
Μαρινάκης για Σαμαρά – Καραμανλή: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην Πρωθυπουργών»
EUROKINISSI.
2'

Αμηχανία προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι σφοδρές επιθέσεις των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στην κυβέρνηση, μέσω ομιλιών κατά τη χθεσινή (01/07) παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε πως «δεν είναι κοινότυπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες ή δηλώσεις πρώην Πρωθυπουργών», αναφέροντας αμέσως μετά πως «την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός επισκεπτόταν το Λαϊκό Νοσοκομείο», μιλώντας σήμερα (02/07) στον ΣΚΑΪ.

«Πριν έναν χρόνο, λάβαμε μία πολύ ισχυρή εντολή. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα, το οποίο στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα και για αυτό θα κριθούμε, αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω αν με ενόχλησε το “α” ή το “β” (σ.σ. από τις χθεσινές ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή), θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα των πολιτών», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν θα τολμούσε κανείς από την κυβέρνηση και πόσω μάλλον ένας Πρωθυπουργός, έστω και να ψελίσσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μόνες διαφωνίες με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα. Οι θέσεις μας αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτες», προσέθεσε.

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τόνισε πως είναι λάθος να συγκρίνονται με τις εκλογές, αλλά είναι αλήθεια πως υπήρχε απόκλιση μεταξύ του αποτελέσματος και των στόχων που είχαν τεθεί. «Λάβαμε τα μηνύματα των πολιτών», σημείωσε.

«Αποδίδει η στρατηγική της λελογισμένης διεύρυνσης, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της παράταξης», προσέθεσε ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας ως παραδείγματα τους: Κυριάκο Πιερρακάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε σχέση με την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι διέψευσε σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως έχει εκδιωχθεί βοσκός από βραχονησίδα στην Αστυπάλαια για οικολογικούς λόγους, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Μίλησα με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας», συμπλήρωσε.

Για το μεταναστευτικό, προέτρεψε «να δούμε τι συμβαίνει στα νησιά συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεχόμαστε τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες πλέον», υποστήριξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή