Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Στόχος είναι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ να διεξαχθούν όπως το 2021
ΠΑΣΟΚ
INTIME NEWS
2'

Μόλις 100 ημέρες απομένουν για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα συνεδριάσει η αρμόδια κομματική επιτροπή δεοντολογίας για το πόσοι, πώς και με ποιο αντίτιμο θα ψηφίσουν.

Στόχος, σύμφωνα με το Action24, είναι να ακολουθηθεί το πρότυπο του 2021. Δηλαδή, να μπορεί ένας φίλος του κόμματος, ακόμη και αν δεν είναι μέλος, να ψηφίσει με ένα αντίτιμο της τάξης των 2 ευρώ. Αυτό θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες. Πάντως, τα μέλη του κόμματος υπολογίζονται σε περίπου 180.000. Ωστόσο, ο στόχος είναι να ψηφίσουν πάνω από 300.000 φίλοι και μέλη του κόμματος.

Χάρης Δούκας: Δεν χρειαζόμαστε Μεσσία - Το ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση, πρέπει να ξαναγίνει κίνημα

Πάντως, δύο ημέρες μετά την Κεντρική Επιτροπή που έδειξε έναν οδικό χάρτη και ενώ ο αριθμός των υποψηφίων για την ηγεσία είναι ακόμη ανοικτός, ο Χάρης Δούκας, μίλησε στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη, για τις διεργασίες εντός του κινήματος, για την κεντροαριστερά και για το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από συγκρούσεις που το ταλαιπώρησαν, κρίσιμο είναι να πορευτούμε με ενότητα και συγκροτημένο τρόπο. Όλοι έχουμε κοινό στόχο, να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να κυβερνήσει ξανά τη χώρα» τονίζει ο κ. Δούκας.

Για τον αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία, χαρακτηρίζει καλοδεχούμενες όλες τις υποψηφιότητες. «Όλοι και όλες έχουν δώσει μεγάλες μάχες». Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχει θέμα με την ψυχική συνοχή, ερωτηθείς σχετικά. «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν περάσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία». «Πρέπει να καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του κόσμου, να δημιουργήσουμε ξανά μια νέα συλλογικότητα» προσθέτει.

«Δεν χρειαζόμαστε Μεσσία, αλλά μια ηγεσία συλλογική και να έχει το ΠΑΣΟΚ το Κ (κίνημα) στην καρδιά του» τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι «δεν είμαι σε συνεννόηση με κανέναν» απαντώντας σε σενάρια περί «παρασκηνιακών συνεργασιών».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη λέει: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι βουλευτής και αυτή τη στιγμή πρόεδρος. Κανείς δεν περισσεύει, είμαι εδώ για να συνεργαστώ προγραμματικά με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» τονίζει και σημειώνει πως «δεν είναι στόχος να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή