Τζάκρη για Αυγενάκη: «Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εμπλέκεται σε περιστατικό ξυλοδαρμού υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος
Τζάκρη για Αυγενάκη: «Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί»
3'

«Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη για το συμβάν που έχει δει το φως της δημοσιότητας και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και φέρεται να ξυλοκοπεί υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υηπρεσίες των Αεροδρομίων) και επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός μπέρδεψε τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση.

Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην υπουργός της κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, πρόκειται για ένα επεισόδιο που διαδραματίστηκε πριν από λίγα 24ωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΕΠΕ

«Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», καταγγέλλεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες και μπροστά στα όργανα, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά», απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα, όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φώναζε «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί. Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

H Oμοσπονδία καλεί τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, εφόσον αυτό το περιστατικό έχει λάβει χώρα και αναγνωρίζει τον εαυτό του στις καταγγελίες, να βρει το πολιτικό θάρρος και το σθένος να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και ποινική ευθύνη της πράξης του.

Καλεί επίσης την αεροπορική εταιρεία, για την Λεωφόρος Κηφισίας 44, Μαρούσι oseype2022@gmail.com κιν.6944811451, 6973391770 οποία μας μεταφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ανώτατη διοίκησή της, να λειτουργήσει (εφόσον επιβεβαιώνεται το περιστατικό) προστατευτικά για το μέλος του προσωπικού της και όχι υπέρ του πρώην υπουργού και της συγκάλυψης.

Καταλήγει, δε, λέγοντας ότι αν αν χρειαστεί, θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία που ήδη συλλέγει. «Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους και να ρίξουν φως σε ένα περιστατικό για το οποίο έχουν περάσει αρκετά εικοσιτετράωρα στο σκοτάδι…».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή