Θέμα χρόνου η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέα Δημοκρατία

Πονοκέφαλος στο Μέγαρο Μαξίμου από την τραμπούκικη επίθεση Αυγενάκη - Τεράστια πολιτική αναστάτωση - Τίθεται θέμα διαγραφής του από τη ΝΔ

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού βιαιοπραγίας που άσκησε κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος αστυνομικού.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται να χτυπάει εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑϊ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

Ήξης αφήξεις δηλαδή. Και ζητάει συγγνώμη και δεν παραιτείται και ισχυρίζεται ότι ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση παρά το γεγονός ότι το βίντεο τον διαψεύδει.

Ερωτηθείς για το θέμα, πριν τη δήλωσή του βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «συμπεριφορές του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" δεν γίνονται ανεκτές».
Αφού, δε, ενημερώθηκε για την δήλωση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «νομίζω θα επανέλθουμε».

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει σοκάρει το πανελλήνιο, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

Την παραίτησή Αυγενάκη ζητεί σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ήδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης με μπαράζ ανακοινώσεων ζητούν επιτακτικά τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ αναφέροντας δεν μπορεί να κλείσει ένα τόσο σοβαρό θέμα με μία απλή συγγνώμη.

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η προκλητική συμπεριφόρα του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τον οποίο και εμφανίζεται να ξυλοκοπεί, σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με σχετικές ανακοινώσεις ζητούν την άμεση απόπεμψη του βουλευτή, για τον οποίο δηλώνουν ότι η συγγνώμη του, ένα 24ωρο αφότου κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

«Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον Αυγενάκη»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη, κάνοντας λόγω για απαράδεκτες ενέργειες, ενώ σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός «μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές που υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

«Η συγγνώμη του δεν πείθει»

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι πρόκειται για μία ντροπιαστική συμπεριφορά, «απολύτως καταδικαστέα», ενώ τονίζει ότι η συγγνώμη του δεν πείθει και τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται γιατί «ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Σχετικές ειδήσεις