ΚΚΕ για Αυγενάκη: «Αφού δεν βρίσκει την πύλη του αεροδρομίου ας βρει την πύλη εξόδου της Βουλής»

Η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί αναφέρει το ΚΚΕ 

Την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη ή σε κάθε περίπτωση την αποπομπή του από την Νέα Δημοκρατιά και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζητεί και το ΚΚΕ μετά το ντροπιαστικό περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος εργαζομένου.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, σε βάρος εργαζόμενου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας».

«Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει "τρελούς" όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την "πύλη εξόδου" της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί».