Νέα Δημοκρατία για διαγραφή Αυγενάκη: «Κάναμε το αυτονόητο»

Στην ανακοίνωση, παράλληλα, το Μαξίμου εξαπολύει δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία λίγο αφότου διαγράφηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην ανακοίνωση τονίζοντας παράλληλα πως είναι «υποκριτικό ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί, το κόμμα που καμαρώνει για τον αψύ Κρητικό», εννοώντας προφανώς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι όταν τίθενται ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προχωράμε σε αποφάσεις όπως η σημερινή.

Η στάση μας αυτή είναι αυτονόητη απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Είναι όμως εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα που διαχρονικά «καμαρώνει» για τον «αψύ Κρητικό» των αλλεπάλληλων απειλών, των προγραφών και τραμπουκισμών, και τον οποίο ποτέ δεν τόλμησε να διαγράψει οριστικά.

Το κόμμα που όχι μόνο δεν απομάκρυνε, αλλά αντιθέτως τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, πρώην Υπουργό ο οποίος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα.

Εάν η λέξη «κωλοτούμπα» έκανε γνωστό τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, η έννοια «καρέκλα με κάθε τρόπο» είναι αυτή που τους χαρακτήριζε και εξακολουθεί να τους διακρίνει μέχρι σήμερα.

Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, ας κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του.