ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός προετοιμασιών για τη σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία

Σε θέση «μάχης» εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας της Πέμπτης, που θα προηγηθεί εκείνης της Κεντρικής Επιτροπής, βρίσκονται το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών που έχουν ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα.
ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός προετοιμασιών για τη σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία
KTZ_
3'

Όλα αυτά, στον απόηχο των όσων είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη Τρίτη, τα οποία και έριξαν «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει εδώ και εβδομάδες στην Κουμουνδούρου. Πάντως, στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται καν διάθεση συμβιβασμού από τις δύο πλευρές, με τους «κασσελίστας» και τη «Φρουρά Τσίπρα» να ετοιμάζονται για μια μετωπική σύγκρουση.

«Ρήξη» προ των πυλών

Σε οριστική ρήξη με τα στελέχη της «Φρουράς Τσίπρα», αλλά και με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό -τον οποίο προκάλεσε εκ νέου, με ευθεία επίθεση και υπονοούμενα- φαίνεται πως οδηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης, δείχνοντας τους, επί της ουσίας, την πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου.

Και από ότι φάνηκε στη συνάντηση που είχε με την Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείο επαφής στον ορίζοντα, δεν υπάρχει. Αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές από τις δύο πλευρές, είναι ξεκάθαρο ότι το χάσμα είναι αγεφύροτο.

Η γενική εικόνα είναι πως παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος ήταν σαφώς πιο ήπιος σε σχέση με τη συνέντευξη του στον Alpha, δεν έπεισε ότι επιδιώκει τον συμβιβασμό. Και από την άλλη, η «σιδηρά κυρία» του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε πάνω στη γραμμή του κειμένου που υπέγραψαν οι «87».

Μάλιστα, κατά την είσοδο του στον Economist, εμφανίστηκε στην κάμερα του Star, έτοιμος για σκληρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα – ασχέτως αν ο τελευταίος δεν κάνει καν τον κόπο να απαντήσει στις συνεχείς προκλήσεις του διαδόχου του. «Δεν είναι ίσα και όμοια, για να ασχοληθεί μαζί του», είπε στο Newsbomb.gr, στέλεχος της «Φρουράς Τσίπρα».

«Πυρετός» συσκέψεων

Τη Τετάρτη, ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε το «μασάζ» προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τη Τρίτη συνάντησε μόνο τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που βρίσκονται κοντά του. Χθες, είδε και πρόσωπα που θεωρούνται «ουδέτερα», όπως ο Χάρης Μαμουλάκης, αλλά και βουλευτές που υπέγραψαν το κείμενο των 87, όπως ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Επίσης, στο γραφείο του στη Βουλή βρέθηκαν και στενοί του συνεργάτες, όπως ο Θάνος Μωραΐτης και η Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία θεωρούνται «πιστά» στον πρόεδρο. Προφανώς με σκοπό να ετοιμάσουν τη στρατηγική της σύγκρουσης.

Απών ο Τεμπονέρας

Πάντως, το «αντικασσελακικό» στρατόπεδο θα παρουσιαστεί στην αυριανή συνεδρίαση εμφανώς αποδυναμωμένο, καθώς δεν θα παραστεί ο Διονύσης Τεμπονέρας, που προ ημερών παραιτήθηκε από τα όργανα του κόμματος.

Ο νεαρός εργατολόγος, με τη μεγάλη απήχηση στο εσωκομματικό πεδίο, φέρεται να εκτιμάει ότι στην παρούσα φάση, η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικασίες, το μόνο που πετυχαίνει, είναι η αντικειμενική ενίσχυση του σχεδίου που καταστρώνει για την ολοκληρωτική άλωση του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρξει ένας κοινός συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, με τα κόμματα να διατηρούν την ιδεολογική και πολιτική τους αυτοτέλεια, προκειμένου να καταλήξουν σε μια μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία η οποία, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες εκλογικής και πολιτικής συμπόρευσης, υπό προϋποθέσεις ακόμη και σε νέο κόμμα», δήλωσε στον «Αθήνα 9.84», παραμένοντας σταθερά προσηλωμένος στον στόχο της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή