Γεροβασίλη: Ώρα να παρθούν αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Αλαζόνας ο Αυγενάκης

Όλα όσα δήλωσε η Όλγα Γεροβάσιλη για το περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη: Ώρα να παρθούν αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Αλαζόνας ο Αυγενάκης
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Η Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην είχε ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος απ’ τον Λευτέρη Αυγενάκη. Εστίασε όμως στη συμπεριφορά του βουλευτή λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι η αλαζονεία της εξουσίας προσωποποιημένη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra αναρωτήθηκε λέγοντας: «Η φράση “ξέρετε ποιος είμαι εγώ;” είναι απ’ τις αιτίες της αποστροφής στο πολιτικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας;» ενώ εξήγησε πως συμπεριφορές σαν αυτή προκαλούν τη μεγάλη αποχή των πολιτών από τις κάλπες, κάτι που αποδείχθηκε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι έχουμε σε εκκρεμότητα τις συλλογικές συζητήσεις που έπρεπε να είχαμε κάνει. Τόνισε ωστόσο πως «αυτή είναι μια καλή στιγμή για να παρθούν αποφάσεις, για να γίνουν ειλικρινείς συζητήσεις και να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα». Να σημειωθεί πως σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τους σχολιασμούς του Ευάγγελου Αποστολάκη για τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοτικότητά τους. Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε μεταξύ άλλων πως «Η Δημοκρατία είναι δύσκολο πράγμα. Έχει κανόνες και απαιτεί αντοχές» και υπέθεσε πως οι σχολιασμοί του Ευάγγελου Αποστολάκη θα αφορούν στις ατέρμονες συζητήσεις στην Αριστερά, κάτι με το οποίο η ίδια δεν συμφωνεί. Πρόσθεσε πως «θα πρέπει να υπάρχει αρχή, μέση, τέλος, προβληματισμός, ανάλυση, σύνθεση, αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να “μιλήσει” στον λαό».

Κλείνοντας, μίλησε και για το γεγονός ότι η ίδια ήταν ανάμεσα στους 87 που υπέγραψαν το κείμενο, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης απουσίαζε στην Αμερική, λέγοντας πως όσα αναφέρονται στο εν λόγω κείμενο, θα τα θέσει στην Πολιτική Γραμματεία αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή. Πρόσθεσε πως στο Συνέδριο του κόμματος που θα λάβει χώρα το φθινόπωρο θα πρέπει να λυθούν όλα τα ζητήματα μ' έναν εκτεταμένο συνεδριακό διάλογο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή