Λευτέρης Αυγενάκης: Ο αλαζόνας πολιτικός, η διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ και η μήνυση του εργαζομένου

Πώς ο Λευτέρης Αυγενάκης έφτασε να αποτελεί παρελθόν από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας 

«Δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο που ο Λευτέρης Αυγενάκης όχι μόνο δεν υπάκουσε τις... εντολές του πρωθυπουργού, αλλά έφτασε στο σημείο να σηκώσει το χέρι του σε εργαζόμενο αεροπορικής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και σαν να μην έφτασε αυτό, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόσες μέρες δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν για όσα συνέβησαν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει με φθηνές δικαιολογίες, ζητώντας μια απλή συγγνώμη και χωρίς να παραδέχεται ούτε τη χειροδικία αλλά ούτε και την αλαζονεία της εξουσίας απέναντι σε αστυνομικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είχε πάρει την απόφαση να διαγράψει από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας τον Λευτέρη Αυγενάκη μετά και το βίντεο που προκάλεσε την οργή των πολιτών στα social media. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άφησε ακάλυπτο τον Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας ότι θα κληθεί να απαντήσει για τις πράξεις του.

«Άστραψε» ο Μητσοτάκης με τη συμπεριφορά Αυγενάκη

Μπορεί ο ίδιος ο Αυγενάκης να ισχυρίζεται ότι δεν χειροδίκησε κατά του εργαζομένου όμως το βίντεο που αποκαλύφθηκε δείχνει το αντίθετο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε απειλητικό ύφος, εισέβαλε σε γκισέ, τρομοκράτησε τον υπάλληλο και φυσικά χειροδίκησε... Όλα αυτά μαζί έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ανεχθεί τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, ήταν ξεκάθαρο πως όποιο επιχείρημα και αν προέβαλε ο βουλευτής, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μάλιστα, όταν επέστρεψε από την Κρήτη στην Αθήνα, πήγε στο γραφείο του Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη με το αίτημα διαγραφής του να είχε ήδη σταλεί από τον Πρωθυπουργό προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. Και το μεσημέρι της Τετάρτης ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν παρελθόν για την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, όσο ο κ. Αυγενάκης επιδίωκε μέσω διαδοχικών τηλεφωνικών του παρεμβάσεων στις τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - ζητώντας συγγνώμη, αρνούμενος τη χειροδικία και μιλώντας αποκλειστικά για λεκτικό διαξιφισμό τον οποίο απέδωσε στην κακιά ώρα και την αγωνία του να προλάβει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Κρήτη - για να περιορίσει τη ζημιά που ήταν πασιφανές ότι υπέστη, στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθαναν κατά πληροφορίες κι άλλα μελανά σημεία της συμπεριφοράς του την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ηρώδου του Αττικού συνέλλεγε πληροφορίες για επιπλέον απειλές περί δυσμενούς μετάθεσης εκ μέρους του κ. Αυγενάκη κατά δόκιμου αστυνομικού ο οποίος έσπευσε στο σημείο του θερμού επεισοδίου, καθώς και αλαζονική συμπεριφορά μέσω της αξιοποίησης της βουλευτικής του ασυλίας για να αποφύγει τις συνέπειες.

Στα δικαστήρια η συνέχεια με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκη - εκτός από τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, υπέστη και κοινοβουλευτικές κυρώσεις με τη μομφή που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής για ανάρμοστη συμπεριφορά καταφρόνησης του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, επιβάλλοντάς του ταυτόχρονα 15ήμερο αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Μάλιστα, ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, τον οποίο τραμπούκισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, του έκανε μήνυση για απειλή και εξύβριση. Μάλιστα, όπως λένε οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, ο Λευτέρης Αυγενάκης έβριζε συνεχώς και τα έβαλε και με αστυνομικό, ο οποίος έτρεξε στο συμβάν. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, εγώ έχω ασυλία», φέρεται να του είπε...

Έτσι, τώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στα δικαστήρια...

Σχετικές ειδήσεις