Χάρης Δούκας: «Εάν εκλεγώ θα παραμείνω δήμαρχος, δεν έχω μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Ο Χάρης Δούκας έχει θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Οκτωβρίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Χάρης Δούκας: «Εάν εκλεγώ θα παραμείνω δήμαρχος, δεν έχω μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη»
4'

Τέλος στα σενάρια για το μέλλον του στον Δήμο Αθηναίων, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει ο Χάρης Δούκας.

«Θα παραμείνω δήμαρχος, σεβαστές όλες οι απόψεις, όμως έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο, δεν είναι αντιπαραθετικό, είναι συμπληρωματικό, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ενδυναμώνει τον θεσμό. Προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι».

«Δίνω μία μάχη με εθνικά χαρακτηριστικά» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι οι πρωτοβουλίες του θα δώσουν τη δυνατότητα στους Δήμους της χώρας να προβούν σε δράσεις αυτόνομα για τον σχεδιασμό της πόλης τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής με θετικό πρόσημο για την πόλη συνεχίζονται κανονικά καθώς, όπως είπε «τα θετικά έργα είναι θετικά έργα, δεν έχουν ιδεολογία».

Σχολιάζοντας την φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «παρέλαβα από την Φώφη Γεννηματά κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα», ο Χάρης Δούκας είπε: «συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Γιαυτό και κάνω αυτή την προσπάθεια. Δεν κάνω αυτή την προσπάθεια για να κερδίσουμε τον Κασσελάκη αλλά για να γίνουμε η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει την χώρα» και σημείωσε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

«Καμία συμφωνία με τον Χριστοδουλάκη»

«Έλαβα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, λόγω του αποτελέσματος», δήλωσε ακόμη, εξηγώντας τον διττό ρόλο του αποτελέσματος. «Μεγάλη μερίδα του κόσμου γύρισε την πλάτη στα κόμματα. Η αύξηση στα ποσοστά δεν αρκεί, χρειάζεται ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το αν ο Χάρης Δούκας σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα εκπροσωπείται από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη Βουλή, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται, επειδή είναι δήμαρχος Αθηναίων, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία» με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πως αυτές «οι συζητήσεις για τις καρέκλες και τις θέσεις οδηγούν στην αποστροφή του κόσμου».

«Δεν θα κάνει «πάρτι» ο Μητσοτάκης, επειδή υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη τόσο στη Βουλή και εκτός Βουλής στο ΠΑΣΟΚ και αυτό που πρεσβεύω είναι μία συμμετοχική διαδικασία και ένα ενωτικό, δημοκρατικό κόμμα μελών με διακριτούς ρόλους.

«Το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε μία έκρηξη ιδεών και να παρουσιάσουμε τι θέλουμε για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη χώρα», σημείωσε ακόμη.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη»

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, ο Χάρης Δούκας απάντησε: «Θα κάνω μία μεγάλη προσπάθεια να παρουσιάσω την ατζέντα μου και νομίζω ότι είναι μία ατζέντα σύγχρονη, προοδευτική, που έχει ανάγκη ο κόσμος. Πρέπει να σταθούμε ξανά περήφανοι και βγαίνουμε μπροστά με την ευθύνη που μας αναλογεί» και τόνισε πως: «Είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη χώρα για να γίνουμε μία κυβέρνηση που θα βελτιώσει τη ζωή των πολλών. Δεν αναμετρώμαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά με τα προβλήματα και τους πολίτες και το κάνω καθημερινά».

Για τη φιλία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και την συνεργασία τους στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Βεβαίως με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον έχω στηρίξει κι εγώ, είχαμε συνεργασία τόσο στον δήμο της Αθήνας όσο και όταν ήμουν γραμματέας στον Τομέα Ενίσχυσης όμως η φιλία προϋποθέτει ελευθερία έκφρασης και απόψεων. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτά που πιστεύουμε», ενώ κλείνοντας αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή