Δημογλίδου για Αυγενάκη: «Υπάρχει υλικό και από κινητά τηλέφωνα»

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του υπαλλήλου της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τον Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, επισημαίνοντας πως η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε αρχικά για ένα φραστικό επεισόδιο.

Ειδικότερα εξήγησε γιατί ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα στις 28 Ιουνίου, πήρε έκταση στις 3 Ιουλίου, όταν το σχετικό βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να επιτίθεται στον υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας. Η κ. Δημογλίδου ισχυρίστηκε πως η αρχική ενημέρωση αφορούσε σε ένα φραστικό επεισόδιο, ενώ παράλληλα δεν είχε υποβληθεί κάποια σχετική καταγγελία, ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες διαδικασίες. Να σημειωθεί πως ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι το οποίο έγινε στις 3 Ιουλίου.

Επίσης, η κ. Δημογλίδου συμπλήρωσε πως το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτελεί προϊόν προανάκρισης, ενώ πρόσθεσε ότι θα αξιολογηθεί και επιπλέον υλικό που έχει καταγραφεί από κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα που κρατούσαν πρόσωπα, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο.

Τι κατέθεσε ο υπάλληλος για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ο κ. Αυγενάκης ήρθε προς τα εμένα, και σε έντονο ύφος απαιτούσε να ανοίξει η πύλη. Τον ρώτησα πώς λέγεται και να μου δείξει το εισιτήριο. Του είπα ότι είχαν γίνει δύο αναγγελίες για τον ίδιο να προσέλθει στην πύλη, αλλά πιθανόν είχε καθυστερήσει να φθάσει στο αεροδρόμιο. Μου έλεγε να σταματήσει το αεροπλάνο για να μπει αυτός, παρότι η πύλη είχε κλείσει και είχαν επιβιβαστεί οι επιβάτες. Του είπα ότι έχει εισιτήριο σε θέση business, και ότι μπορεί να ταξιδέψει με την επόμενη πτήση, χωρίς καμία επιβάρυνση. Δεν καθόταν να με ακούσει… Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο, και τότε άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μού τράβηξε το τηλέφωνο από τα χέρια, δεν με χτύπησε, αλλά φοβήθηκα και οπισθοχώρησα. Πέταξε μια καρέκλα κάτω και έπεσε και το τηλέφωνό μου το οποίο σήκωσε εκείνος. Συνέχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί», φέρεται να κατέθεσε ο 22χρονος ενώπιων των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο να διαχειριστούν το συμβάν.

Σχετικές ειδήσεις