Σταύρος Μπαλάσκας για Λευτέρη Αυγενάκη: «Δε συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί»

«Ο αστυνομικός δέχτηκε μία άσχημη συμπεριφορά από τον κ. Αυγενάκη»
Φωτογραφία Αρχείου

«Δε συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Μπαλάσκας για τον Λευτέρη Αυγενάκη μετά τη μήνυση που δέχθηκε από τον υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην υπουργό με το περιστατικό να έχει καταγραφεί από κάμερες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής μίλησε σε κάμερα εκπομπής του MEGA και αρχικά είπε: «Υπήρξε μια μνεία για τον αστυνομικό γιατί δεν ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του ως όφειλε, λόγω του ότι ο κ. Αυγενάκης είναι κοινοβουλευτικός».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Αυγενάκης είχε τα ‘μπουρίνια’ του και ήταν ως μαινόμενος ταύρος μέσα στο αεροδρόμιο, εκλήθη ο αστυνομικός και ρώτησε τον υπάλληλο αν θέλει να υποβάλει μήνυση. Είπε όχι. Ο αστυνομικός δέχτηκε μία άσχημη συμπεριφορά από τον κ. Αυγενάκη ‘κάντε στην άκρη, έχω ασυλία, δεν μπορείτε να μου κάνετε κάτι’. Η ουσία είναι ότι δε συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί, ιδιαίτερα οι κοινοβουλευτικοί. Έχουν την ασυλία τους. Για να καταγραφεί, θα πρέπει να γίνει μήνυση, ιδιαίτερα για τέτοια φραστικά επεισόδια και αντιπαραθέσεις τα οποία είναι, ποινικά, στον πάτο».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, «ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό, τον κάλεσαν και πήγε και του δήλωσαν φραστικό επεισόδιο. Δεν μπορούσε να ξέρει και να έχει την εικόνα που είχαμε εμείς μετά από 4 – 5 μέρες».