Ζαχαριάδης: Λάθος οι αναφορές Κασσελάκη για τον Τσίπρα - Να ζητήσει συγγνώμη

Οι δηλώσεις του Κώστα Ζαχαριάδη μετά την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ζαχαριάδης: Λάθος οι αναφορές Κασσελάκη για τον Τσίπρα - Να ζητήσει συγγνώμη
INTIME NEWS
3'

Ήταν λάθος οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, ο Κώστας Ζαχαριάδης συμπλήρωσε πως με τις αναρτήσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης και τις αναφορές του στον Αλέξη Τσίπρα έχει τραυματίσει τη βάση της παράταξης και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για την ενέργειά του από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό ψυχολογικό κενό».

«Κατά τη γνώμη μου ήταν μια αμετροεπής και λάθος αναφορά που δημιούργησε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είχαμε όλη την εικόνα ότι οι δυο τους μέχρι τις Ευρωεκλογές είχαν μια τακτική επικοινωνία. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε και στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου και στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα και ξαφνικά είδαμε αυτό (σ.σ την ανάρτηση)», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Πρόσθεσε πως στην Πολιτική Γραμματεία δεν ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί προχώρησε στην εν λόγω ανάρτηση. Ανέφερε ακόμα πως «οι διασπάσεις, οι αποχωρήσεις και ο τεμαχισμός είναι λάθος. Χρειαζόμαστε σύνθεση, γέφυρες και ενότητα». Αμέσως μετά τόνισε πως «μόλις ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες να ανοίξουμε συγκεκριμένα κεφάλαια».

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης, τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/6) επιτέθηκε με σκαιό τρόπο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε «να σταματήσει να τον υπονομεύει» μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Αν και η εν λόγω διατύπωση έμεινε στον διαδικτυακό αέρα για ελάχιστα λεπτά, έγινε αμέσως αντιληπτή. Στη συνέχεια, επανήλθε με νέα ανάρτηση, σε άλλο κοινωνικό δίκτυο, έχοντας απαλείψει την επίμαχη φράση, αλλά με σαφή συγκρουσιακή διάθεση.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η εκλεγμένη ηγεσία του κόμματός μας και εμείς στηρίζουμε το κόμμα μας και συνεργαζόμαστε με όλη την ηγεσία».

Να σημειωθεί πως ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ένα από τα επτά πρόσωπα που δεν ψήφισαν την εισήγηση του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία. Επ' αυτού ο ίδιος είπε ότι «έτσι είναι τα πράγματα στα κόμματα», ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν έχει υπερψηφίσει εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Εξήγησε πως δεν ψήφισε την τελευταία εισήγηση διότι δεν θεωρεί πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου ήταν θετικό για το κόμμα. «Διαφωνώ με το θέμα της εκτίμησης του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της εφημερίδας «Αυγή», ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη συνθήκη και «διάφοροι είχαμε καταθέσει τη διαφωνία μας για τον τρόπο με τον οποίον έγινε και νομίζω ότι μαζί θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατό τρόπο ώστε να καλυφθεί το οικονομικό πρόβλημα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή