Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ασυλία για την πράξη του Αυγενάκη

«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις εξελίξεις με «πρωταγωνιστή» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Για το περιστατικό ξυλοδαρμού του υπάλληλου της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τον Λευτέρη Αυγενάκη, τη διαγραφή του βουλευτή αλλά και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη λύπη του για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ξεκαθάρισε πως για την πράξη του δεν προβλέπεται βουλευτική ασυλία.

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας εργατικός άνθρωπος, τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου για πολλά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του, αλλά ασφαλώς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο πρωθυπουργός πολύ σωστά ενήργησε και σε πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, είπε ότι «θέλω να ζητήσω συγγνώμη ως πολιτικός από τον υπάλληλο για την επίθεση που δέχθηκε. Θέλω επίσης να πω σε αυτόν ότι δεν έχουμε καμία ασυλία, δεν υπάρχει ασυλία για τέτοιου είδους πράξεις, η βουλευτική ασυλία αφορά σε βουλευτικές πράξεις και μόνο. Ήταν ψευδές και ατυχές αυτό που ακούστηκε ως επίκληση από τον κ. Αυγενάκη».

Αναφορικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «η εικόνα ενός Κασσελάκη που έκλεισε την Αυγή με ένα tweet από την Αμερική ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της εφημερίδας ούτε και αξιοπρεπές για τους εργαζόμενους. Θα έπρεπε να είναι εδώ και να συναντηθεί και με τους εργαζόμενους».

Συμπλήρωσε πως «ο Κασσελάκης έκανε ένα φτύσιμο στην Αυγή. Εγώ που είμαι δεξιός σας λέω ότι για την ιστορία της εφημερίδας ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος». Κατά τον ίδιο, δε, «είναι ακόμα χειρότερος» ο τρόπος του κ. Κασσελάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, «βλάπτει τη δημοκρατία, θλίβομαι που δεν έχει μιλήσει ακόμα ο κ. Τσίπρας».

«Αυτό το "ζεν" του Τσίπρα ενώ λέει όλη η Ελλάδα ότι πήρε "μαύρα" λόγω του Κασσελάκη, είναι λίγο περίεργο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε για το θέμα λέγοντας «η συζήτηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε μαύρα και ο Κασσελάκης είναι ο τίμιος, υποσκάπτει την πίστη των ανθρώπων στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε αυτό ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει. Δεν αφορά μόνο το κόμμα του».

Σχετικές ειδήσεις