Ο Μιχάλης Πικραμένος αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο του ΣτΕ

Ο κ. Πικραμένος έχει διατελέσει την τριετία 2013- 2016 Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
Ο Μιχάλης Πικραμένος αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο του ΣτΕ
1'

Ο Μιχάλης Πικραμένος αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο του Συμβουλίου της Επικρατείας έπειτα πρόταση του υπουργού Δικακιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη προς το υπουργικό συμβούλιο.

Ήδη από την προηγούμενες διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου, το όνομα του τρίτου στην επετηρίδα αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Μιχαήλ Πικραμένου «έπαιζε» σταθερά δυνατά. Ο κ. Πικραμένος έχει διατελέσει την τριετία 2013- 2016 Γενικός Διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι αναπληρωτής Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., έχει εκδώσει και συμμετάσχει στην έκδοση περισσότερων από δέκα νομικών βιβλίων και αν επιλέγει θα έχει μπροστά του τρία χρόνια θητείας.

«Η Πολιτεία με τίμησε, δια του Υπουργικού Συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας» ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Πικραμένος.

Σημειώνεται, πως συνυποψήφιοι του κ. Πικραμένου για την προεδρία του ΣτΕ ήταν οι αντιπρόεδροι Διομήδης Κυρριλόπουλος, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Ιωάννης Γράβαρης, με τον πρώτο να έχει λάβει και τις περισσότερες ψήφους στη Βουλή κατά την διαδικασία προεπιλογής συγκεντρώνοντας 21 ψήφους βουλευτών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή