Σοφία Ζαχαράκη: Ανοίγει αρχές της εβδομάδας η πλατφόρμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις voucher
Σοφία Ζαχαράκη: Ανοίγει αρχές της εβδομάδας η πλατφόρμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
3'

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Παρασκευής (5/7) η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανακοίνωσε ότι, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στους δικαιούχους των voucher για την ένταξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης της περιόδου 2024-2025.

Όπως τόνισε η υπουργός, «ο προϋπολογισμός ο οποίος είναι φέτος αυξημένος και φθάνει τα 361,2 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε περισσότερους από 173.500 δικαιούχους γονείς όλων των δομών, όπως βρεφονηπιακών σταθμών (ηλικίας από 2 μηνών έως 4 ετών), Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για παιδιά με Αναπηρία. Καλύπτουμε το σύνολο της δαπάνης για βρεφονηπιακούς σταθμούς στους γονείς που έχουν πλήρη αίτηση, αλλά και παιδιά με αναπηρία» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σοφία Ζαχαράκη. «Φέτος μεριμνούμε ώστε να καλύψουμε, περισσότερα παιδιά από ποτέ και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιούμε μία σημαντική παρέμβαση, προσφέροντας στους γονείς την ειδική αυτή μέριμνα όταν βρίσκονται στη δουλειά, αλλά και για εκείνους που είναι άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν ειδική μοριοδότηση. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά πριμοδοτούνται περαιτέρω με αυξημένα μόρια η τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια. Έτσι, αντί για 40 μόρια που έπαιρναν πέρυσι, φέτος θα λάβουν 50 μόρια».

Όσον αφορά στο εισοδηματικό κριτήριο η υπουργός επεσήμανε ότι «αρχίζει, ανάλογα τον αριθμό τέκνων, από τις 27.000 ευρώ και φθάνει έως και τις 42.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες των δομών με πλήρες voucher. Τα vouchers κυμαίνονται ανάλογα με την κατηγορία από τα 2.612 ευρώ έως και 5.000 ευρώ, ανά παιδί, για αυτά που αφορούν στα ΚΔΑΠ-Ατόμων με Αναπηρία».

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, «θα ακολουθήσει η πρόσκληση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις υποδοχής των παιδιών με κατασκευή πρόσθετων χώρων. Το κόστος θα αναλάβει να το καλύψει το κράτος, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα υποδοχής των παιδιών, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το πρόγραμμα για τη δημιουργία πρόσθετων χώρων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ύψους 70 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με φορέα υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σε αυτό μπορούν να ενταχθούν, εκτός από τους δημόσιους, οι ιδιωτικοί αλλά και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Επίσης, προϋπόθεση για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί η πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού από τους ενδιαφερόμενους. Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης μας και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η κάλυψη του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται κάθε φορά, με μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Φέτος το κάνουμε πράξη προσφέροντας vouchers σε επιπλέον 1.100 περίπου παιδιά από πέρυσι».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή