Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις εσωκομματικές εκλογές

Σε δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγράφεται η τάση για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το πρόσωπο που προτιμά ο κόσμος για αρχηγό, τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος όσο και της κοινής γνώμης ευρύτερα.
Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις εσωκομματικές εκλογές
1'

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται με σχεδόν διπλάσια διαφορά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού για να συνεχίσει να είναι αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ και μετά τις εσωκομματικές εκλογές του φθινοπώρου, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Δεύτερος είναι ο Χάρης Δούκας και με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος.

Στη δημοσκόπηση η κατάταξη των υποψήφιων προέδρων είναι η εξής:

- Νίκος Ανδρουλάκης 39,4%

-Χάρης Δούκας 22,3%

- Παύλος Γερουλάνος 19,9%

-Μιλένα Αποστολάκη 7,9%

- Μιχάλης Κατρίνης 5,0%

Εάν προκύψουν και στην εσωκομματική κάλπη αυτά τα ποσοστά, τότε θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος, με μονομαχία Ανδρουλάκη-Δούκα.

Σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, αποτυπώνεται ότι το 71,8% του συνόλου των ερωτηθέντων αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ - το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του είναι το 52%.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα ερωτήθηκαν και για 12 κριτήρια-χαρακτηριστικά του κάθε υποψηφίου. Και εδώ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται, με διακυμάνσεις. Τα χαμηλότερα ποσοστά του καταγράφονται στην πιθανότητα να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Δούκας προπορεύεται στις επτά από τις δώδεκα κατηγορίες, ενώ οριακά φαίνεται ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή