Στέφανος Κασσελάκης στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναίσχυντες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης κοιμάται και ξυπνάει με το «φάντασμα» του Αλέξη Τσίπρα να τον στοιχειώνει κι αυτό φάνηκε και σήμερα 
INTIME NEWS

Μπορεί όπως δήλωσε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι «αμιγώς πολιτική» ωστόσο η σημερινή ομιλία του στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε ξεκάθαρες αιχμές.

Αν και επιχείρησε να φανεί φαινομενικά ενωτικός, ο Στέφανος Κασσελάκης παρασυρόμενος από τα…. φαντάσματα που βλέπει να τον κυνηγούν εντός του κόμματος, «κάρφωσε» την πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά αναλύοντας τα οικονομικά του κόμματος και συγκεκριμένα τα έξοδα των τελευταίων ετών για την «Αυγή» και το «Κόκκινο» παρουσίασε μια κλιμακωτή αύξηση κόστους, την οποία προφανώς και καταλογίζει σε προηγούμενη κακοδιαχείριση, η οποία και υποτίθεται ότι «έριξε στα βράχια» τα κομματικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Για να έχετε μέτρο σύγκρισης, επειδή όπως έχετε σίγουρα παρακολουθήσει, προσπαθούμε να στηρίξουμε την Αυγή και το Κόκκινο.

Για το 2015, η δαπάνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο μέσα ήταν 969,000 ευρώ.

Το 2019, σκαρφάλωσε στα 3,1 εκ.

Το 2021, στα 3,6 εκ.

Και φέτος, προβλέπεται να ανέλθει στα 4,1 εκ.

Όπως καταλαβαίνετε, έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ιστορικά αυτά μέσα του κόμματος. Και γι’ αυτό θα συγκαλέσω εκ νέου ξεχωριστή Πολιτική Γραμματεία την ερχόμενη εβδομάδα. Να παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει επιτέλους να παρθούν».

Τα περί υποκρισίας

Εντούτοις ο Στέφανος Κασσελάκης φυλούσε στη φαρέτρα του και πιο αναίσχυντες αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για υποκρισία.

«Συνολικά το κόμμα μας πάσχει. Και χρειάζεται εξορθολογισμό και ανανέωση. Χρειάζεται ενδυνάμωση, αλλά και εκσυγχρονισμό στη οργανωτική του λειτουργία», είπε σε άλλο σημείο.

«Γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά υποκριτής δεν είμαι. Και το ίδιο απαιτώ κι από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου», υπογράμμισε. «Στην δική μου «βάρδια» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν την έκλεψα με πραξικόπημα, αλλά μου την έδωσε ο λαός στην κάλπη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ! Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου. Γιατί με ψηφίσατε να είμαι η δική σας φωνή και από την πρώτη στιγμή σας παρακάλεσα να είστε εσείς το δικό μου μάτι και αυτί. Όλοι σας και όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να τελειώνει αυτό το πανηγύρι που ρίχνει νερό στο μύλο του Μητσοτάκη. Δεν τιμώρησα κανέναν τάχα για την έκφραση των πολιτικών του απόψεων».

Σε άλλο σημείο άφησε ακόμη ένα υπονοούμενο:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν – όποιος κι αν είναι – να βλάψει το κόμμα μας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ»

H απάντηση στους 87

Τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την νέα παρέμβαση των «87» είχε μια απάντηση και για αυτούς.

«Μόνο μέσω Καταστατικού συνεδρίου οι αλλαγές όχι μέσω δημοψηφισμάτων», απάντησε στις προτάσεις τους.

Νωρίτερα κατατέθηκε νέο κείμενο των «87». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις ευρωεκλογές όχι μόνο δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους που έθεσε ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων των εθνικών εκλογών του 2023», αναφέρεται στο κείμενο των «87». Συμπληρώνουν, μάλιστα, πως το ποσοστό που απέσπασε το κόμμα τους (14.9%) «δεν μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την διεκδίκηση κυβερνητικής προοπτικής».

Στέκονται ιδιαίτερα στη μη συνεδρίαση των οργάνων τους τελευταίους 6 μήνες, υποστηρίζοντας πως έτσι «ενδεχομένως να είχαμε γλιτώσει την αδιανόητη απόφαση, ο Πρόεδρος να δημοσιοποιήσει στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ένα μέρος του Πόθεν έσχες του, σε ένα πρόχειρο excel μόνο και μόνο επειδή μας προκάλεσαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Αναφέρει, επίσης, πως «η ηγεσία του Κόμματος δεν έχει κανένα λόγο να επιδεικνύει δυσανεξία στην ίδια τη δημοκρατική λειτουργία, στη διαφορετική άποψη και ιδιαίτερα στη κριτική. Η διαφορετική άποψη σε ένα κόμμα που λειτουργεί δημοκρατικά αποτελεί πλούτο και όχι υπονόμευση».

Σκληρή αναφορά υπάρχει για τα υπονοούμενα περί «μαύρων ταμείων». Πιο συγκεκριμένα, «οι υπαινιγμοί περί μαύρων χρημάτων στα Ταμεία του Κόμματος, καθώς και οι δηλώσεις ηγετικών στελεχών για φαινόμενο που αφορά όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θίγει τη τιμή, την ηθική και την ιστορία μας. Η ηγεσία οφείλει άμεσα, αν έχει οποιοδήποτε στοιχεία να τα προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές».

Τέλος, εστιάζουν στο ζήτημα της Κεντροαριστεράς. «Το Κόμμα μας πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση και σε αυτές τις διεργασίες, χωρίς αμηχανία και δεύτερες σκέψεις. Χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς».