Κασσελάκης για σύμπραξη στην Κεντροαριστερά: «Ζευγάρωμα τράγου και έλαφου βγάζουν τραγέλαφο»

«Είδατε πόσο έχουν βελτιωθεί τα ελληνικά μου;», αυτοβραβεύθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης 
Φωτ.: Eurokinissi

«Ενώσεις διά της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά, όσο διεφθαρμένο κι αν ήταν», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα σενάρια σύμπραξης στην Κεντροαριστερά.

Συγκεκριμένα για «τραγέλαφο» μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του προκειμένου να σχολιάσει δεικτικά τα σενάρια περί συμπράξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Οποιαδήποτε συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες με άλλα κόμματα, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα άθροισμα ποσοστών, για μένα θα ήταν ειλικρινά ανήθικο, καθώς θα αθετούσα την υπόσχεσή μου ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ» είπε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: «Πέρα όμως από ανήθικη, θα ήταν και ατελέσφορη μια τέτοια συμφωνία, γιατί το να ζευγαρώσεις αυθαιρέτως τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι ο τραγέλαφος».

Σε αυτό το λογοπαίγνιο Κασσελάκη η αίθουσα απάντησε με ένα χλιαρό χειροκρότημα, αλλά εκείνος πρόσθεσε: «Είδατε πόσο έχουν βελτιωθεί τα ελληνικά μου;».