Δημοσκόπηση Prorata για το Newsbomb.gr: Ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει ή ο Δούκας θα ηγηθεί «άλλου κόμματος»

Ενδιαφέρονται μηνύματα από τη δημοσκόπηση της Prorata για το Newsbomb.gr 

Πέραν των βασικών συμπερασμάτων από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata για λογαριασμό του Newsbomb.gr, αναφορικά με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι κάποιες επιμέρους παράμετροι.

Καταρχήν στη δημοσκόπηση της Prorata απάντησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο 1010 άτομα, τα οποία αποτέλεσαν το συνολικό δείγμα. Μεταξύ όσων δηλώνουν ότι είναι βέβαιο ή αρκετά πιθανό ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις.

Ωστόσο σε ευρύτερο επίπεδο ο Χάρης Δούκας χαίρει μεγαλύτερης εκτιμήσεως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ θετική εικόνα έχει για τον Δήμαρχο Αθηναίων ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (53%) έναντι 47% αυτών του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης στο γενικό πληθυσμό, στο ερώτημα ‘ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ’ ο Χάρης Δούκας απολαμβάνει την πρωτιά, ενώ στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του κόμματος τον τοποθετούν κάτω και από τον Παύλο Γερουλάνο.

Με λίγα λόγια τα στοιχεία αυτά δίνουν την αίσθηση για δύο πιθανότητες:

-ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει ή/και θα «εμπλουτισθεί» από άλλες πολιτικές δεξαμενές ψηφοφόρων προκειμένου δυνητικά να ηγηθεί ο Χάρης Δούκας

-ή το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει με διασπάσεις μετά τις εσωκομματικές εκλογές παρά τις ενωτικές κορώνες όλων των συνυποψηφίων

Είτε το ένα συμβεί είτε το άλλο από τα προαναφερθέντα ενδεχόμενα, το ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα της εσωκομματικής κάλπης θα είναι ένα «άλλο κόμμα».