ΣΥΡΙΖΑ – Μπουλέκος: «Δεν θα παραδώσουμε κόμμα ΙΧ»

Άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αλλαγή πλεύσης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Γιάννης Μπουλέκος, τόνισε πως η ανάγκη της σύνθεσης και της υπέρβασης των αντιθέσεων του «χθες» είναι τώρα, όχι κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιάννη Μπουλέκου:

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν γίνεται σε ένα κενό χρόνου αλλά σε μια ζωτική σημασίας στιγμή τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το σύνολο των προοδευτικών πολιτών της χώρας.

Η πρόσφατη εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα αυτής σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα απόχη έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη έναρξης ενός σοβαρού διαλόγου με κοινωνικούς όρος για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης.

Η απόχη πλέον δεν είναι μία απολίτικη πράξη αλλά στην συγκεκριμένη συγκύρια ο Λαός έδειξε την αποστροφή του προς το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι κομματικές περιχαρακώσεις, οι αλαζονικές συμπεριφορές, το θολό πολιτικό μήνυμα, ο κατακερματισμός και πάνω απ όλα η έλλειψη εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης από πλευράς των προοδευτικών κόμματων οδήγησε του ψηφοφόρους στην απόχη.

Οι πολίτες αποδοκίμασαν εμφανώς την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όπου έχασε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, και την ίδια ώρα δεν ενέκριναν τις κεντρικές πολιτικές γραμμές των κομμάτων του προοδευτικού χώρου με αποτέλεσμά ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τριακόσιους πενήντα χιλιάδες ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρει να ανακάμψει και τα υπόλοιπα κόμματα να μην πιάσουν το όριο του 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μεγαλύτερο κόμμα του Προοδευτικού Τόξου της χώρας μας και ως αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να είναι πρωταγωνιστής του εγχειρήματος. Με όρους κοινωνίας και με τον λόγο να περνά στα μέλη και φίλους του κόμματος πρέπει να παρθούν αποφάσεις ώστε με όρους κοινωνίας και όχι με κομματικούς, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ανασύνθεσης και ανασύνταξης στον κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής ώσμωσης, μακριά από ηγεμονισμούς, περιχαρακώσεις και εσωκομματικές καταγραφές, καταθέτοντας παράλληλα ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, που θα δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο.

Η ανάγκη της σύνθεσης και της υπέρβασης των αντιθέσεων του χθες είναι τώρα, όχι κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον! Η συγκυρία επιβάλλει στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και όχι μόνο να ανοίξουν τώρα τον πολιτικό διάλογο ώστε με διαφάνεια, και με όρους κοινωνίας να διαμορφώσουν από κοινού το πολιτικό πλαίσιο σχέδιο λειτουργίας και δράσης, που θα στοχεύει στην ανατροπή των δεξιών, αντιλαϊκών πολιτικών και στη δημιουργία ενός κοινωνικού, δίκαιου, δημοκρατικού και συμμετοχικού κράτους των πολιτών, πρόγραμμα που ο κάθε πολίτης θα βλέπει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτό.

Ένα πρόγραμμα να μιλάει με σαφέστατο τρόπο για τις νέες εργασιακές συνθήκες, το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να δίνει σοβαρές λύσεις με προοπτική ανάπτυξης στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ώστε να πάψουν τα ελληνικά νοικοκυριά να βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημα τους να συρρικνώνεται καθημερινά, ένα πρόγραμμα να δίνει λύση στο στεγαστικό, ένα πρόγραμμα που επιτέλους να δώσει βιώσιμη λύση στην καθημερινή διόγκωση του ιδιωτικού χρέους.

Εν κατακλείδι ένα πρόγραμμα που να επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη και να εκλείψει τις κοινωνικές-ταξικές ανισότητες. Ο κόσμος ζητά οραματική πρόταση διακυβέρνησης που να απαντά στα σοβαρά επίδικά της εποχής. Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι;

Υ.Γ. Για τις προτάσεις του προέδρου για την αλλαγή του μοντέλου του κόμματος έχω να κάνω ένα και μόνο σχόλιο δεν πρέπει να αφήσουμε το κόμμα της αριστεράς να μετατραπεί σε κόμμα ιδιωτική χρήσης. Σε ένα κόμμα ρευστοποιημενο γιατί αυτές οι προτάσεις ρευστοποιουν το κόμμα και όχι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αναλάβαμε από την προηγούμενη γενιά μια μεγάλη παράταξη δεν θα παραδώσουμε κόμμα ΙΧ».