Τεμπονέρας – Σακελλαρίδης: «Υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση ενός νέου προοδευτικού πόλου»

Διονύσης Τεμπονέρας και Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκαν ξανά στην προοπτική δημιουργίας ενός νέου προοδευτικού πόλου.
Τεμπονέρας – Σακελλαρίδης: «Υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση ενός νέου προοδευτικού πόλου»
1'

Την ανάγκη ενίσχυσης ενός νέου προοδευτικού πόλου επεσήμαναν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς και ο Διονύσης Τεμπονέρας, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των «Διαλόγων της Νισύρου», που διεξάγονται για τρίτη χρονιά στο νησί, από το Ίδρυμα «Γεώργιος Μ. Μίχαλος».

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, «πιστεύω ότι η ενίσχυση ενός προοδευτικού πόλου θα ήταν σημαντική και για την πορεία μίας κοινωνικά δίκαιης “πράσινης” μετάβασης.

Σημασία έχει η οποιαδήποτε διαμόρφωση μετώπου απέναντι στην “ηγεμονία” της δεξιάς, να στηρίζεται επάνω σε έναν ουσιαστικό και βαθύ πολιτικό διάλογο και σε συγκεκριμένες προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις. Το ζήτημα της πράσινης μετάβασης είναι κρίσιμο να συζητηθεί με βάση το ποιός την πληρώνει και ποιός ωφελείται από αυτή».

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι «τα ζητήματα της βιώσιμης ανάπτυξης μπορούν να αποτελούν σημεία συγκλίσεων σε αυτό που εννοούμε αριστερός και προοδευτικός χώρος».

Όπως εξήγησε, «με δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο το πολιτικό σύστημα ζει σε συνθήκες καχεκτικής ισορροπίας, η συγκρότηση ενός άλλου πόλου εναλλακτικής κοινωνικής πρότασης, σε αυτή τη φάση, με τη συμμετοχή αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων εντός και εκτός βουλής, συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών και φορέων, πράγματι μπορεί να δείξει τον δρόμο.

Ήδη έχουμε καταθέσει μία πρόταση, ενόψει και των επόμενων εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές, καθώς ο κοινός συντονισμός αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας μπορεί πράγματι να αποτελέσει διέξοδο σε αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή