Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια και οι εσωκομματικές διαδικασίες του κάθε κόμματος

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο 
Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια και οι εσωκομματικές διαδικασίες του κάθε κόμματος
4'

Στα ύψη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό θερμόμετρο στη χώρα μας τόσο εξαιτίας της ακρίβειας που πλέον αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αλλά και για τις εσωκομματικές διαδικασίες που διενεργούνται σε κάθε κόμμα ξεχωριστά.

Το πρωί του Κυριακής (7/47) ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, ο Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, διασταύρωσαν τα πολιτικά τους ξίφη σχολιάζοντας τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας είπε πως είναι ανάγκη η κυβέρνηση να σκύψει ακόμα περσότερο στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.

«Υπάρχει στο ‘’Βήμα’’ ένα ρεπορτάζ για τις παρεμβάσεις που επίκεινται γύρω από την ανακούφιση του Έλληνα πολίτη. Το αποτέλεσμα το ίδιο μας δείχνει τον δρόμο. Υπάρχουν ζητήματα της καθημερινότητας που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα. Μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πρέπει να μειωθούν οι τιμές και να υπάρξει παρέμβαση. Το έχουμε ξανακάνει, μπορούμε να το ξανακάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, είπε πως τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου είναι πως η ακρίβεια καλπάζει και πως οι φόροι ανεβαίνουν.

«Ο κόσμος περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις και να γίνει καλύτερος. Αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός τις πολιτικές της ΝΔ και περιμένει η αντιπολίτευση να δώσει μάχες. Ο στόχος μας ήταν να μειώσουμε την ψαλίδα με τη ΝΔ, που το επιτεύχθηκε. Το σημαντικό είναι δώσουμε την προοπτική του διεξόδου», εξήγησε.

Στη συνέχεια ο Θανάσης Γλαβίνας εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, σχολίασε τόσο την ακρίβεια όσο και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

«Καλό το mea culpa, αν και αυτό σημαίνει πως δεν προσπαθήσατε όσο θα έπρεπε, αλλά έπρεπε η κυβέρνηση να έχει λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αντιπολιτευτική του δράση. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και συζήτησαν για όλα τα προβλήματα.

Συνεχίζουμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο αλλά ταυτόχρονα έχουμε και τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Θεωρούμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενισχυμένο και το μείζον είναι να γίνει μία συζήτηση ιδεών. Το σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των υποψηφίων αλλά οι ιδές και οι θέσεις. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Γλαβίνας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ περί αλλαγής της ταυτότητας του κόμματος ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως όταν κάνεις διευρύνσεις αναγκάζεσαι και μετατοπίζεσαι σε ένα βαθμό.

«Από εκεί και πέρα θεωρώ πως οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα την άποψή τους. Ο εσωτερικός διάλογος στα κόμματα δεν είναι κάτι κακό. Από εκεί και πέρα αι εμείς ως βουλευτές οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα της παράταξής μας. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας ως κόμμα μετά το αποτέλεσμα αλλά εμείς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουμε», δήλωσε.

Ο Διονύσης Καλαματιανός σχολίασε πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν ένα κοινό πολιτικό σχέδιο και εξήγησε: «Αποδείχτηκε και χτες πως η παραγωγική συζήτηση τροφοδοτεί τη θετική εξέλιξη. Διαφωνώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολιτευτική πολική. Έχει πρωτοβουλίες που πρέπει να ‘’φωτίζονται’’ περισσότερο. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Είναι η ώρα του ‘’εμείς και του μαζί’’. Είναι δυνατόν να διαγράψει τον Τσίπρα ο Κασσελάκης; Ο κ. Τσίπρας παραμένει βουλευτής και αναλαμβάνει πολιτικέ πρωτοβουλίες».

Τέλος ο κ. Γλαβίνας σχολίασε πως η τεχνική συζήτηση πολλές φορές αδικεί τη λειτουργία του κόμματος. «Πρέπει να δούμε πως θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να μην μείνουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο του Mega που ακολουθεί:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή