Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Ο Χάρης Δούκας εμπνέει την αυτοπεποίθηση της νίκης»

«Ο Χάρης Δούκας μιλάει τη γλώσσα των απλών ανθρώπων αλλά και με όρους τεχνοκρατικούς και πολιτικούς», είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης
Αρχείου - Eurokinissi

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τους -μέχρι στιγμής- επτά υποψηφίους για τη θέση του προέδρου και τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος στηρίζει τον Χάρη Δούκα, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Να σημειωθεί πως οι πρώτες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι όλα αξιόλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο πλουραλισμός των υποψηφίων ενισχύει τη συμμετοχή. Πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο να πει την γνώμη του στην κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ πάντα βγαίνει ενισχυμένο από αυτές τις διαδικασίες. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν ο καθένα τη δική του προοπτική, το πού θέλει ο καθένας να κατευθυνθεί».

Στο πλευρό του Χάρη Δούκα σε ό,τι αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως στέκεται ο βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook έδειξε από την αρχή την στήριξή του ως προς το πρόσωπο του Χάρη Δούκα.

«Το ΠΑΣΟΚ άντεξε στα δύσκολα. Η Φώφη Γεννηματά ένωσε τα κομμάτια μας και ο Νίκος Ανδρουλάκης κεφαλοποίησε αυτή τη δυναμική μετά τον θάνατό της και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το τιμάμε. Η προσωπική μου ανάγνωση είναι πως η μεγάλη εικόνα αυτή τη στιγμή είναι πως χρειάζεται ένα άλμα για την παράταξη και το άλμα αυτό απαιτεί από όλους μας υπερβάσεις.

Οι φιλοδοξίες πρέπει να είναι συλλογικές. Η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται την αυτοπεποίθηση την νίκης. Ο Χάρης Δούκας εμπνέει την αυτοπεποίθηση της νίκης γιατί το πέτυχε. Μία πολύ δύσκολη νίκη στην πρωτεύουσα της χώρας. Το δεύτερο που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι πως έχει μία διεισδυτικότητα σε κοινωνικά ακροατήρια ευρύτερα των στενών κομματικών τειχών. Είναι κόσμος που θέλουμε να φέρουμε στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας άνιπτος από την κοινωνία, ένας καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο οποίος μιλάει τη γλώσσα των απλών ανθρώπων αλλά και με όρους τεχνοκρατικούς και πολιτικούς», είπε ο ίδιος.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης πρόσθεσε: «Ο Δήμος Αθήνας είναι ένας κεντρικός πολιτικός οργανισμός και τα προβλήματα της Αθήνας είναι σε ένα τεράστιο βαθμό αλληλένδετα με τα εθνικά προβλήματα. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η ιδιότητα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ενισχύει τον θεσμό του δημάρχου.

»Θεωρώ πως ακριβώς σε αυτήν τη συγκυρί8σ,όταν έχεις μία κυβέρνηση που απομυζά πόρους από την αυτοδιοίκηση και λειτουργεί με όρους συγκεντρωτισμού, είναι εργαλείο να ενισχύεις τη δυναμική σου και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση. Το μεγάλο στοίχημα είναι ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα. Πρέπει να βάλουμε το ‘εγώ’ στην άκρη».

Σχετικές ειδήσεις