Η επιστολή Δούκα που ανάβει φωτιές στο ΠΑΣΟΚ

Η επιστολή που έστειλε ο Χάρης Δούκας στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει θεσμικό χαρακτήρα, αφήνει όμως υπονοούμενα για την ισότιμη αντιμετώπιση των υποψηφίων

Η επιστολή Δούκα που ανάβει φωτιές στο ΠΑΣΟΚ
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Χάρης Δούκας αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται σε προνομιακή θέση αφού εκ της θέσεώς του μπορεί να χρησιμοποιεί τη δομή του κόμματος για την προσωπική του προβολή. Βεβαίως ο κ. Δούκας δεν λέει ευθέως κάτι τέτοιο, αλλά και μόνο η κίνησή του να στείλει αυτή την επιστολή, σηματοδοτεί ακριβώς αυτό.

Στην επιστολή του προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ζητά να εξεταστούν 7 θέματα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Ειδικότερα, με την επιστολή του, ο Χάρης Δούκας ζητά να διεξαχθούν 2 debate, τη δημιουργία ενός Κώδικα Δεοντολογίας για τη συμπεριφορά όλων των στελεχών και τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα, αλλά την επίσημη παράδοση σε όλους τους υποψηφίους του μητρώου μελών και φίλων του Κινήματος.

Ως γνωστόν ο κ. Ανδρουλάκης έχει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με την βάση του Κινήματος και με τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Το μητρώο μελών και φίλων του Κινήματος, το γραφείο Τύπου, τα σόσιαλ μίντια του κινήματος, όλα είναι στα χέρια του Ανδρουλάκη.

Γι' αυτό και ο κ. Δούκας ζητάει τη διεξαγωγή ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων και των προτάσεων όλων των υποψηφίων.

Προφανώς ο γραφειοκρατικός μηχανισμός του Κινήματος δεν ανήκει στον κ. Ανδρουλάκη και θα πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς πρόσβαση στα δεδομένα όλοι όσοι έχουν δηλώσει υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση στην παρουσίαση των υποψηφίων.

«Η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, είναι μια κορυφαία διαδικασία που επιβάλλεται να διεξαχθεί με επίκεντρο τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων, αλλά και με όρους διαφάνειας, με νηφαλιότητα και ευθύνη. Χωρίς οξύνσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις που πληγώνουν τον κόσμο μας. Αλλά και με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος μας», αναφέρει ο κ. Δούκας και αυτό μόνο ως αιχμή μπορεί να εκληφθεί.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει: «Την προβολή των απόψεων όλων των υποψηφίων, μέσα από το Γραφείο τύπου και τα social media του Κινήματος.

Την επίσημη παράδοση σε όλους τους υποψηφίους του μητρώου μελών και φίλων του Κινήματος

Τη διαδικασία ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών κατά τα πρότυπα του 2017 και 2021, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία», αναφέρει ο κ. Δούκας και προσθέτει: «Ζητάμε, επίσης, να συγκαλέσετε μία συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την εκλογή Προέδρου, ώστε να συζητήσουμε τις παραπάνω προτάσεις, πριν την τελική απόφασή σας».

Προσώρας δεν υπάρχει κάποια απάντηση επί της επιστολής, είναι όμως βέβαιο ότι το περιεχόμενό της αναγκαστικά θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαβουλεύσεων για να είναι όλα καθαρά στην προεκλογική κούρσα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν τις κινήσεις της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου η οποία ακόμα δεν έχει πάρει καθαρή θέση επί μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή