Βροντερό «παρών» των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα: «Είμαστε η Δεξιά των Καραμανλή – Σαμαρά»

To Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εκφράζει πίστη για επικράτηση στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της παράταξης, Τζόναθαν Κωνσταντίνου, στέκεται στην αποστολή του οργανισμού, την αξία της προσφοράς στην ομογένεια και την προοπτική επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο «με σκοπό να υπάρξει ξανά ελευθερία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο», μιλώντας στο Newsbomb.gr.
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
12'

Η επόμενη μέρα στην Ουάσινγκτον «κρέμεται» από μία κλωστή, ειδικότερα εάν συνυπολογισθούν και δύο γεγονότα – σταθμοί για την αμερικανική ιστορία, τα οποία εκτυλίχθηκαν σε διάστημα μόλις μερικών ημερών και ήλθαν να συνταράξουν όχι μονάχα το πολιτικό σκηνικό, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα.

Αρχικά, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την 21η Ιουλίου την απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο αξίωμα, υποκύπτοντας τελικώς στις φωνές αμφισβήτησης «εντός των τοίχων». Η «ελίτ» του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφραζε συνεχώς τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του 81άχρονου πολιτικού, με «φόντο» το Συνέδριο της παράταξης τη 19η Αυγούστου και φυσικά τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Το… δαχτυλίδι «πέρασε» στην Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κάμαλα Χάρις, η οποία –σε μία «μάχη» με τον χρόνο– καλείται να ενώσει ξανά δυνάμεις, με στόχο τη νίκη.

Όλα αυτά συνέβησαν μόλις οκτώ μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσυλβάνια. Ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σώθηκε για χιλιοστά, αφού η σφαίρα που δέχθηκε, τού άφησε μονάχα ένα τραύμα στο αυτί. Υψωμένη γροθιά και μηνύματα ενότητας διαδέχθηκαν τις σκηνές τρόμου και αγωνίας· «πολεμήστε», φώναξε αιμόφυρτος, με το κοινό να ζητωκραυγάζει.

Αναμφίβολα, επρόκειτο για μία από τις πλέον δραματικές εβδομάδες στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ, ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Στο «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών, επικρατεί αισιοδοξία πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας.

«Μόνο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μπορεί να διασφαλίσει την πραγματική ελευθερία»

Ανήμερα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Newsbomb.gr βρέθηκε στο Μαρκόπουλο, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζόναθαν Κωνσταντίνου, για τη βαθύτερη σημασία της 4ης Ιουλίου στο μυαλό της αμερικανικής ομογένειας, τις θέσεις της παράταξης, τη –συνεχώς αυξανόμενη– δυναμική του οργανισμού από την ίδρυση έως τη σημερινή εποχή, τον «αεικίνητο και αφοπλιστικά ειλικρινή» Ντόναλντ Τραμπ, όπως τον χαρακτήρισε, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (εξέχουσα προσωπικότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος) και φυσικά, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι οποίες «δεν περνούν την καλύτερη φάση τους, σε καμία περίπτωση», σύμφωνα με εκείνον.

Μιλώντας πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση, όπου έδωσαν το «παρών» δεκάδες ομογενείς και μέσα σε κλίμα ευφορίας, ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε πως πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα απελευθερώσει ξανά τους Αμερικανούς όλου του κόσμου. «Οι Ρεπουμπλικανοί νοιάζονται πραγματικά για τον λαό και όχι για τους ολίγους, όπως η κυβέρνηση Μπάιντεν», υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον πολυσχιδή ρόλο του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο ασχολείται ενεργά για κάθε πρόβλημα του Αμερικανού ομογενή από τον Μάρτιο του 2019, περίοδο σύστασης του φορέα. «Αρχίσαμε από το “μηδέν” και σήμερα, μετράμε σχεδόν 40.000 εγγεγραμμένα μέλη. Ασχολούμαστε με κάθε υπόθεση, παρά τα εμπόδια που συναντάμε εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Με την ιδιότητα του νομικού κι έχοντας εκλεγεί στη θέση του Προέδρου από την πρώτη μέρα, προσπαθώ κι εγώ να προσφέρω, ειδικότερα στο ζήτημα της διπλής φορολογίας», αποκάλυψε.

Επιπλέον, προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα σύγκριση σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μπορεί να παρομοιασθεί με τη Δεξιά των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ, οι Δημοκρατικοί θυμίζουν ένα κράμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Τέλος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, ο κ. Κωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι «εμείς δημιουργήσαμε αυτό το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε».

Δείτε τη συνέντευξη του Τζόναθαν Κωνσταντίνου στο Newsbomb.gr:

Η ιστορία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο όρος «Ρεπουμπλικανός» καθιερώθηκε το 1792 από υποστηρικτές του 3ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Θωμά Τζέφερσον και αναφερόταν σε πολίτες που ευνοούσαν ως μέθοδο διακυβέρνησης το Ομοσπονδιακό Σύστημα με αυξημένες αρμοδιότητες στις κατά τόπους Πολιτείες, θέση την οποία διατηρεί έως και σήμερα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ωστόσο, σειρά διασπάσεων της αρχικής πολιτικής κίνησης του Τζέφερσον οδήγησε στη δημιουργία ενός κόμματος που ονομάσθηκε «Δημοκρατικό» και ετάσσετο υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος δουλείας των αφροαμερικανών στις Νότιες Πολιτείες και του «Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», όπως το γνωρίζουμε σήμερα, το οποίο ήταν υπέρ της κατάργησης της δουλείας, υπέρ συντηρητικών γενικώς πολιτικών, χαμηλής φορολογίας, έμφασης στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι γνωστό και ως GOP (Grand Old Party) και έχει τον ελέφαντα ως σήμα του.

Ιστορικά, ιδρύθηκε το 1854 στη σημερινή του μορφή και εξέλεξε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος ταυτίσθηκε με την κατάργηση της δουλείας, αλλά και τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο (1861 – 1865), ο οποίος καθόρισε τα σύνορα του κράτους.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξελέγησαν Πρόεδροι με τη στήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οι: Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ρίτσαρντ Νίξον, Τζέραλντ Φορντ, Ρόναλντ Ρήγκαν, Τζορτζ Χέρμπερτ Γουόκερ Μπους, Τζορτζ Γουόκερ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ.

Το κόμμα διοικείται από τη Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση (Republican National Committee). Λόγω της αμερικανικής εκλογικής νομοθεσίας, οι Αμερικανοί που κατοικούν στο εξωτερικό, είτε προσωρινά είτε μόνιμα, εκπροσωπούνται από θυγατρικές οργανώσεις των κομμάτων (υπάρχει αντίστοιχη και για το Δημοκρατικό κόμμα.

Στην περίπτωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αυτή η οργάνωση ονομάζεται “Republicans Overseas” και διατηρεί παραρτήματα σε αρκετές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μέχρι το 2013, η οργάνωση ονομαζόταν “Republicans Abroad”.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξαιτίας της αδράνειας στην οποία είχε περιέλθει το ελληνικό του τμήμα ήδη από το 2013, αποφάσισε ριζική αναδιοργάνωση. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε ο διορισμός του Έλληνα – Αμερικανού νομικού, Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ως επικεφαλής του ελληνικού τμήματος.

Η αποστολή και το όραμα του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Η οργάνωση έχει ως σκοπό να διατηρήσει πολιτικά ενημερωμένους τους Ρεπουμπλικανούς που ζουν και δραστηριοποιούνται πέραν του Ατλαντικού και ταυτόχρονα, παρέχει μηχανισμούς προκειμένου να κατευθύνει τις πολιτικές τους ανησυχίες σε αρχηγούς και υποψήφιους Προέδρους.

Επιπλέον, προσφέρεται κάθε είδους τεχνική συνδρομή και ενημέρωση στους Αμερικανούς πολίτες (μόνιμους και μη) για κάθε ζήτημα το οποίο τούς αφορά, όπως φορολογικά, ασφαλιστικά, ποινικά, πολιτιστικά, εργασιακά κ.ά.

Ως αποστολή, αναγράφεται η προσπάθεια «να εμπνεύσουμε τα εννέα εκατομμύρια των Αμερικανών ανά τον κόσμο, ώστε να εμπλακούν ολοένα και περισσότερο στη δημοκρατική πολιτική διαδικασία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω των ενημερώσεων, της πολιτικής έρευνας και της υποστήριξης και να συσφίξουμε τις σχέσεις μεταξύ των Αμερικανών υπηκόων που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως της κομματικής τους κατεύθυνσης».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε, αλλά δεν λύγισε – Οι Δημοκρατικοί δεν σέβονται το Σύνταγμα»

Μερικές ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, τη 13η Ιουλίου, το ελληνικό παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή η πράξη «είναι αποτέλεσμα της πόλωσης και της τοξικής πολιτικής που –στην απελπισία του– το Δημοκρατικό Κόμμα της εξουσίας καλλιεργεί και ξεδιπλώνει με όλα τα μέσα, τους τελευταίους μήνες», ενώ, προσέθεσε πως «ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε, αλλά δεν λύγισε. Σηκώθηκε και ματωμένος, παραμέρισε τους φρουρούς του για να απευθύνει στο λαό του, με υψωμένη γροθιά, μία λέξη: “Πολεμήστε”».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η απόπειρα κατά της ζωής του τέως Προέδρου και πάλι κυρίαρχου υποψηφίου για τη Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, είναι αποτέλεσμα της πόλωσης και της τοξικής πολιτικής που –στην απελπισία του– το Δημοκρατικό Κόμμα της εξουσίας καλλιεργεί και ξεδιπλώνει με όλα τα μέσα –και τα συστημικά– τους τελευταίους μήνες.

Αποφεύγονται οι δημοκρατικοί διάλογοι με πραγματικά και πολιτικά επιχειρήματα, καλλιεργείται το αίσθημα της βιαιοπραγίας μέσα από δηλώσεις δημοσίων προσώπων, διασημοτήτων, δημοσιογράφων αλλά και του ίδιου του Μπάιντεν, επικεντρώνοντας τη δράση τους σε τραμπουκισμούς, booking και απειλές που αποτελούν προσωπική επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Το μπαράζ των δηλώσεων από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο επιχείρημα ή μέσο να αντιμετωπίσουν τους Ρεπουμπλικάνους παρά η άσκηση βίας προσωπικά εναντίον του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Προέδρου, έρχεται να ακυρώσει όλη εκείνη την υποκριτική στάση που είχαν για δήθεν “υπεράσπιση της Δημοκρατίας” και την πλήρη “αγανάκτηση” εκείνων για τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021.

Προφανές είναι με δηλώσεις τους ότι το ίδιο θα έκαναν ή προτρέπουν άλλους να κάνουν σε περίπτωση νίκης του Τραμπ. Η προτροπή σε βία και η καλλιέργεια εμφυλίου μίσους και φόβου, μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, αποδεικνύει περίτρανα τις μη Δημοκρατικές προθέσεις τους.

Δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους Νόμους όταν αυτοί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων και αντιτάσσονται βίαια σε κάθε πρόταση προόδου και ευημερίας του αμερικανικού λαού, όπως έκαναν επί 60 χρόνια, διατηρώντας τη δουλεία των μαύρων μέχρι οι Ρεπουμπλικάνοι να αποκτήσουν την απαραίτητη πλειοψηφία για να την επιβάλλουν και πάλι ο (κρυφός) ρατσισμός τους διατήρησε τους μαύρους (και τις γυναίκες) σε μειονεκτική θέση, οικονομική και πολιτική ομηρία μέχρι τη δεκαετία του ’70.

Με την ίδια λογική, μόλις πρόσφατα πέρασαν νομοσχέδιο για τη μείωση τόσο της φρουράς όσο και του κονδυλίου ασφαλείας του τέως Προέδρου στοχευμένα για να πλήξουν τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και επισημάνσεις των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών αλλά και των εξειδικευμένων συμβούλων Ασφαλείας, που επί δεκαετίες έχουν υπηρετήσει στο ειδικό σώμα Ασφαλείας Προέδρων που αποτελεί ανεξάρτητη οργάνωση ασφαλείας και διοικείτε αποκλειστικά από το Λευκό Οίκο!

Αποτέλεσμα όλων αυτής της απαράδεκτης, απαξιωτικής συμπεριφοράς του Δημοκρατικού Κόμματος έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και τέως Προέδρου ήταν να δημιουργηθεί απαράδεκτο ρήγμα στην ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι εκπαιδευμένες δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου με δυσκολία επαρκούσαν για να καλύπτουν το πρώτο (κλειστό) κύκλο ασφαλείας στις μετακινήσεις και ομιλίες του. Ο δεύτερος (ευρύς) κύκλος ασφαλείας ήταν πλημμελής περιοριζόμενος μόνο σε ακτίνα λίγων μέτρων με λίγο προσωπικό, ενώ ο τρίτος (ευρύτερος) είχε ανατεθεί στην… τοπική αστυνομία! Ο υποψήφιος Πρόεδρος, έτσι, ήταν εκτεθειμένος σε οιονδήποτε ήθελε να βιαιοπραγήσει ακόμα και από απόσταση μόλις 200 μέτρων!

Πολύ περισσότερο, όταν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες είχαν εντοπίσει τον ύποπτο και τον είχαν υποδείξει στην Αστυνομία και τις ομάδες ασφαλείας, ουδείς είχε την πείρα ή το ενδιαφέρον έστω να ελέγξει μία καταγγελία από τόσους πολίτες.

Οι Ρεπουμπλικανοί δεν θρηνούν τον τέως Πρόεδρο, ευτυχώς! Θρηνούν, όμως, για τα αθώα θύματα που είναι Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανοί πολίτες. Περισσότερο θρηνούν για τη Δημοκρατία μίας μεγάλης χώρας, που έχει υποκύψει στα συμφέροντα των ολίγων.

Θρηνούν για την Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία, που αντί να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, υπηρετεί μία ολιγαρχία αντίστοιχη των Ρώσων και Κινέζων ολιγαρχών που θέλουν το λαό να τους υπηρετεί και όχι να ευημερεί και να εκπληρώνει το όνειρό του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γλύτωσε τη σφαίρα στο κεφάλι, όχι από τύχη, ούτε από ανικανότητα του σκοπευτή. Απλώς, γύρισε ξαφνικά το κεφάλι του λίγο πιο δεξιά για να απευθυνθεί στο λαό του, που βρισκόταν λίγο πίσω από το βήμα. Η σφαίρα, έτσι, χτύπησε μόνο το πτερύγιο του αυτιού του αντί να του διαλύσει το κεφάλι. Γι’ αυτό και ακολούθησαν δύο – τρία ακόμη βλήματα στην απέλπιδα προσπάθεια να τον σκοτώσουν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε, αλλά δεν λύγισε. Σηκώθηκε και ματωμένος, παραμέρισε τους φρουρούς του για να απευθύνει στο λαό του, με υψωμένη γροθιά, μία λέξη: “Πολεμήστε”! Μη φοβάστε. Πολεμήστε για την ελευθερία σας, τη Δημοκρατία που κερδίσατε με ποταμούς αίματος. Πολεμήστε για τα παιδιά σας, ώστε να μην είναι υπηρέτες σε κλίκες και ολιγαρχίες.

Δεν ξέρουμε αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι τελικά ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ξέρουμε, όμως, ότι θα είναι ο νικητής αυτών των προεδρικών εκλογών, όπως ήταν και των προηγούμενων!

Ξέρουμε σίγουρα ότι έχει αλλάξει ήδη τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αναπτύσσεται και ανδρώνεται γύρω του ένα συνειδητό κίνημα Αμερικανών που θέλουν πολιτική ελευθερία, οικονομική ελευθερία, ισχυρή οικογένεια και ισχυρή Αμερική!

Αυτά δεν είναι η κληρονομιά του Τραμπ μόνο, αλλά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο σύνολο του που ήδη από το λυκαυγές του αμερικανικού έθνους μάχεται στηριζόμενο πάνω σε αυτές τις Αρχές».

Σχετικές ειδήσεις