Κατρίνης: «Όσοι έχουν συνηθίσει το 13% δεν έχουν διαβάσει τι μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Ο Μιχάλης Κατρίνης στο Newsbomb.gr για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης: «Όσοι έχουν συνηθίσει το 13% δεν έχουν διαβάσει τι μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου»
2'

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, στις 13:30.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσο και στους λόγους που διεκδικεί τα ηνία του κόμματος.

«Ελπίζουμε σε μια δημοκρατική διαδικασία με συζήτηση πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Οι πολίτες έχουν ψηλές απαιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε αρχικά.

«Εγώ και στα όργανα και δημοσίως ζήτησα να επανακαθορίσει το πολιτικό του στίγμα και να πάρει μια απόφαση να δημιουργήσει μια μεγάλη παράταξη, ένα κόμμα εξουσίας, ζήτησα μια στρατηγική συμμαχία», πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα της 9ης Ιουλίου ήταν μια κοινωνική αντιπολίτευση. Θέλει κάποιον να κερδίσει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε επίσης.

«Όσοι έχουν συνηθίσει το 13% δεν έχουν διαβάσει τι μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου» και ζήτησε να πει το ΠΑΣΟΚ με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.

Για Κεντροαριστερά και συνυποψηφίους

Για την σύμπραξη στην Κεντροαριστερά εξέφρασε την άποψη: «Το θέμα δεν είναι συγκολλήσεις κορυφής, το 13 και το 15 % δεν αθροίζονται. Να δομηθεί μια παράταξη που θα κερδίσει την ΝΔ».

«Πιστεύω στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα και πλατιά παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς και προαπαιτούμενα. Συζήτηση προγραμματική στη βάση. Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος. Όλα θα είναι στη βάση. Οι πολίτες θα δώσουν τον βηματισμό. Στόχος είναι να είναι νικηφόρα παράταξη»

Για τον αριθμό των υποψηφίων απάντησε ότι «σημασία δεν έχουν τα νούμερα». Ευχήθηκε οι διαφωνίες να είναι σε πολιτικό πεδίο και ζήτησε να τεθεί το πού πρέπει να πάει η χώρα. «Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά και αδιαπραγμάτευτες θέσεις στα εθνικά», έθεσε το πλαίσιο.

Για την υποψηφιότητα Δούκα δεδομένης και της θέσης του Δημάρχου Αθηναίων, είπε πως αποδέχεται την υποψηφιότητα παρά όσα αναφέρονται στο καταστατικό του κόμματος. «Περισσότερο θα με απασχολούσε αν μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Επανέλαβε «να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ενός κόμματος που θα παίρνει 13-15%. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει εναλλακτική πρόταση εξουσίας, μια άλλη κυβέρνηση με άλλη πολιτική». Ζήτησε ακόμη να μην κλειστεί το ΠΑΣΟΚ στον εαυτό του και να σηκώνει κομματικά λάβαρα.

«Απευθύνομαι σε αυτούς έχουν το ΠΑΣΟΚ στην καρδιά τους και στην ψυχή τους», είπε σε άλλο σημείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή