Ο Παύλος Γερουλάνος στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές φιλοδοξίες

Ο Παύλος Γερουλάνος στο Newsbomb.gr για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχουν πρόσωπα που από μόνα τους να μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα απέναντι στον κ. Μητσοτάκη»,

Σε συνέχεια του αφιερώματος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος μίλησε στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρεται τόσο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσο και στους λόγους, που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μια εξέλιξη και του δίνεται μια ευκαιρία να κοιτάξει στα ίσια τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Χρειάζονται αλλαγές, να αγκαλιάσει την κοινωνία», είπε αρχικά.

«Δεν είναι θέμα μόνο αρχηγού. Τις καλές ιδέες να τις συντάξουμε και να συνθέσουν ένα όραμα με ορίζοντα πέντε ή δέκα ετών. Σημαντικό είναι πώς επικοινωνούμε τις θέσεις μας. Χάσαμε πόντους και από λάθη επικοινωνίας. Μια ηγετική ομάδα που να πείθει πως όσα λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη», πρόσθεσε.

Ζήτησε «αλλαγή και διοικητικού μοντέλου και παραγωγικού» και τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα για να τα λύσει ο καθένας μόνος του.

Για την Κεντροαριστερά και την πιθανή σύμπραξη είπε: «Θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει καλά πως λειτουργεί το Κοινοβούλιο. Έχουμε ψηφίσει στο Κοινοβούλιο με το ίδιο σκεπτικό. Είναι πολύ φυσικό να συνεργαζόμαστε με τον οποιονδήποτε. Αλλά θα πρέπει οι θέσεις να συμπληρώνονται και από ένα όραμα. Δεν νιώθω ότι είναι πάντα ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο καθένας να βάλει τάξη πρώτα στο κόμμα του», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε πως δεν χωράνε προσωπικές φιλοδοξίες. «Θεωρώ πως μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί», είπε για μια πιθανή συμπόρευση της Κεντροαριστεράς.

Για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες τόνισε: «Κανείς δεν χρειάζεται να φοβάται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει face control. Αποκλείεται να βγούμε πιο αδύναμοι από ό,τι μπαίνουμε». Διεμήνυσε δε πως ο ίδιος θα είναι παρών και την επόμενη μέρα.

Χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την στήριξη του Νίκου Παπανδρέου, αλλά απέφυγε να δηλώσει τι θα πράξει αν ο ίδιος δεν περάσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Όσα περισσότερα ντιμπέιτ τόσο το καλύτερο. Είναι μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας», απάντησε για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Όταν ερωτήθηκε αν θα υπήρχε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να ενώσει την Κεντροαριστερά όπως ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Η δουλειά ξεκινάει σε κάθε κόμμα. Ο κ. Τσίπρας είχε το κόμμα του. Τώρα το κόμμα του έχει έναν άλλον πρόεδρο»

«Δεν υπάρχουν πρόσωπα που από μόνα τους να μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα απέναντι στον κ. Μητσοτάκη», είπε ακόμη. «Δουλειά μας δεν είναι να κοιτάμε τον συνυποψήφιό μας , αλλά να πείσουμε τον πολίτη», κατέληξε.