Τεμπονέρας - Ζαχαριάδης για «Αυγή»: Έβγαινε ακόμα και όταν ήταν εκτός Βουλής ο Συνασπισμός

Νέες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα με την «Αυγή»

Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις Τζάκρη και Αντώναρου για την «Αυγή» η αντιπαράθεση κορυφώνεται και στην αντεπίθεση πέρασαν Τεμπονέρας και Ζαχαριάδης.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Συνασπισμός ή ΣΥΡΙΖΑ του 3% μπορούσε να υποστηρίξει το καθημερινό φύλλο της "Αυγής" και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 17,8% ή του 15% δεν μπορεί να υποστηρίξει μια αντίστοιχη διαδικασία», δήλωσε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Με τον προβληματισμό Τεμπονέρα σχετικά με το κλείσιμο της «Αυγής», συμφώνησε και το μέλος τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος επίσης μίλησε στο ίδιο ραδιόφωνο. «Παρεμβάσεις σημαντικές γίνονται σε όλα τα σε όλο τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι επιλογή να κρατηθούν τα του χώρου όρθια. Θέλω να συμφωνήσω με αυτό που είπε ο κ. Τεμπονέρας και να πάω ακόμα πιο πίσω, και όταν ήταν εκτός Βουλής ο Συνασπισμός, η εφημερίδα έβγαινε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Ζαχαριάδης: Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν έμμισθα τρολς

Κατά λοιπά ο κ. Τεμπονέρας ερωτηθείς αν είναι πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Παραμένω απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτησή μου από τα όργανα, δεσμεύομαι και ακολουθώ τον αξιακό κώδικα, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί με διαδοχικές συνεδριακές αποφάσεις, και με βάση τα πεπραγμένα όλης της προηγούμενες περιόδου, μέσα από αυτό εκφράζομαι, και όσο οι αρχές αυτές και οι αξίες υπηρετούνται μέσα στο υφιστάμενο σχήμα θα παραμένω εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα καταστατικό συνέδριο μπροστά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει κάποιες προτάσεις όσον αφορά τα οργανωτικά ζητήματα, αλλά και ζητήματα τα οποία αγγίζουν ιδεολογικές χορδές.

Θα δούμε ποιες είναι οι προτάσεις αυτές, όταν κατατεθούν, διότι μίλησε περί ιδεών, άρα πρέπει να δούμε και στα πλαίσια της διαδικασίας της συνεδριακής και της προ-συνεδριακής ποιες θα είναι οι ζυμώσεις, οι προθέσεις για να μπορέσουμε να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε αν ο χώρος αυτός συνεχίζει να εκφράζει αυτό το οποίο ξέραμε μέχρι σήμερα».

Ο δε κ. Ζαχαριάδης κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί έμμισθων τρολς στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όλη αυτή η συζήτηση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μας αδικεί. Με ασφάλεια μπορώ να σας πω ότι έμμισθα τρολ στο ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο του Αλ. Τσίπρα αλλά και την περίοδο του Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχουν. Θεωρώ έξω από κάθε λογική τη στιγμή που έχουμε δυσκολία να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, την Αυγή, γίνονται περικοπές στα Μέσα, έχουμε πρόβλημα μπατζετ κάποιος να δαπανά χρήματα για τέτοιο σκοπό».

Κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις περί έμμισθων τρολς στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όλη αυτή η συζήτηση με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μας αδικεί. Με ασφάλεια μπορώ να σας πω ότι έμμισθα τρολ στο ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο του Αλ. Τσίπρα αλλά και την περίοδο του Στ. Κασσελάκη δεν υπάρχουν. Θεωρώ έξω από κάθε λογική τη στιγμή που έχουμε δυσκολία να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, την Αυγή, γίνονται περικοπές στα Μέσα, έχουμε πρόβλημα μπατζετ κάποιος να δαπανά χρήματα για τέτοιο σκοπό».

Ερωτηθείς αν τον βρίσκουν σύμφωνο οι αλλαγές καταστατικού περιεχομένου που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Πρέπει να συγκροτηθεί η επιτροπή να δούμε ποιες είναι αυτές. Εγώ ήμουν από αυτούς που μπήκα μπροστά το 2022 προκειμένου να αποκτήσει το κόμμα μας και ψηφιακή μορφή, δεν θεωρώ όμως ότι η ψηφιακή μορφή του κόμματος θα πρέπει να καταργεί την παραδοσιακή δομή του κόμματος».

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ
Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Εμείς θα θέλαμε ο νικητής, ο οποίος θα προκύψει την επόμενη μέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, να είναι ανοιχτός στον διάλογο. Να μπορούμε να συζητήσουμε πολιτικά, κοινοβουλευτικά, σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουμε να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω».