«Λίφτινγκ» στο «αδιαμεσολάβητο προσωπείο» του επιχειρεί ο Κασσελάκης

Από την ημέρα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να περάσει την εικόνα του ανθρώπου που ήρθε να τα βάλει με τη «γραφειοκρατία» του κόμματος, στηριζόμενος στη βάση και μόνο
Eurokinissi

Να «ρετουσάρει» το προφίλ του «αδιαμεσολάβητου ηγέτη» το οποίο έχει υποστεί «ρωγμές» από την απόσταση που έχει λάβει από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, που από τις 17.00 ως τις 20.00, θα δεχθεί κατά μόνας πολίτες στο γραφείο του, μια κίνηση που προκάλεσε απορίες, αλλά και πικρόχολα σχόλια στην Κουμουνδούρου.

Από την ημέρα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, πριν ακόμα εκλεγεί επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να περάσει την εικόνα του ανθρώπου που ήρθε να τα βάλει με τη «γραφειοκρατία» του κόμματος, στηριζόμενος στη βάση και μόνο. Η «αδιαμεσολάβητη» σχέση του με τους πολίτες, μετατράπηκε σταδιακά σε εσωκομματικό -και όχι μόνο- αστείο.

Πάντως, αυτό δεν έδειξε να τον πτοεί καθόλου. Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται απέναντι του, να του χρεώνουν «μεσσιανικές» τάσεις, καταλογίζοντας του πως παρακάμπτοντας τα όργανα, στην πραγματικότητα το μόνο που ήθελε, ήταν να τα ακυρώσει. Και με αυτό τον τρόπο, να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, στα όρια του «ηγεμόνα».

Και από ότι φαίνεται, δικαιώνονται και στα δύο. Γιατί αφενός, με την πρόταση που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή, επιχειρεί να διαλύσει πλήρως την οργανωτική δομή του κόμματος, με στόχο να απαλλαγεί από τις «ενοχλητικές φωνές» και όσους του ασκούν κριτική.

Ως προς τον ρόλο του «ηγεμόνα» που τον κατηγορούν επιφυλάσσει για τον εαυτό του; Η επιλογή του να δεχθεί κατά μόνας πολίτες στο γραφείο του, παραπέμπει σε φεουδάρχη του μεσαίωνα, που συνήθιζε μια φορά το χρόνο να δέχεται στο κάστρο του τους κολίγους, για να μάθει τα προβλήματα τους – τα οποία, προφανώς, δεν γνωρίζει- λένε τα ίδια πρόσωπα.

Το «αδιαμεσολάβητο» προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται, πάντως, να έχει υποστεί «ρωγμές». Και με αυτή την κίνηση θα προσπαθήσει να το «ρετουσάρει». Διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα στην κομματική βάση, το πως αρνήθηκε να της δώσει τον λόγο.

Το πως είπε «όχι» στην πρόταση για εσωκομματικά δημοψηφίσματα των «87», για θέματα κομβικής σημασίας, όπως είναι η ενέργειες για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης και η αλλαγές στην οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «τείχος» των νομαρχιακών οργανώσεων

Στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου συζητείται έντονα πως ρόλο σε αυτή την άρνηση, έπαιξε η άρνηση των γραμματέων των νομαρχιακών οργανώσεων να υπογράψουν κείμενο-στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη, ως απάντηση στο κείμενο των «87».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα στελέχη της επιρροής της ηγεσίας που μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή και οργάνωσαν τη συλλογή των υπογραφών, συγκέντρωσαν 9, σε σύνολο 70 οργανώσεων. Όπως ήταν λογικό, η προσπάθεια αυτή «ναυάγησε».

Παράλληλα, όμως, έδειξε ότι στη βάση του κόμματος, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα για την ηγεσία και πως σε αντίθεση με την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, που επί της ουσίας ψήφισε την αυτοκατάργηση της, οι νομαρχιακές οργανώσεις δεν θα αποδεχθούν εύκολα το σχέδιο για τη διάλυση τους.

Αναζητώντας «συνένοχους» για την «Αυγή»

Τα οργανωτικά ζητήματα ενόψει του Συνεδρίου, αλλά και τα οικονομικά -που καίνε αυτή την περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό ζήτημα τα κομματικά ΜΜΕ- θα συζητηθούν σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που αναφέρουν πολλά στελέχη του κόμματος, είναι πως στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να πετάξει το «μπαλάκι» στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, για αποφάσεις που έλαβε μόνος του ως τώρα, όπως είναι η οικονομική διαχείριση, συνολικά και το «λουκέτο» στην καθημερινή έκδοση της «Αυγής», ειδικά.

Τα στελέχη της μειοψηφίας, πάντως, δύσκολα θα προσφέρουν τη συγκατάθεση τους στον πρόεδρο τους. Όχι όσο δεν παρουσιάζει κάποιο σχέδιο βιωσιμότητας της «Αυγή» και για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

Έξω από την Κουμουνδούρου, αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ, καθώς θεωρούν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο απαξίωσης τους, που εν τέλει θα τα οδηγήσει στο κλείσιμο.

Σχετικές ειδήσεις