Κώστας Ζαχαριάδης: Το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τοποθετήθηκε για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Κώστας Ζαχαριάδης: Το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει
2'

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία του καθημερινού φύλλου της Αυγής είναι αναγκαία, ενώ αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στην πρωτοβουλία Κασσελάκη να ανοίξει τις πόρτες της Κουμουνδούρου και να δεχθεί πολίτες στα γραφεία του κόμματος.

Καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο κύριος Ζαχαριάδης σχολιάζοντας το άνοιγμα της Κουμουνδούρου στο κοινό είπε: «Θετικό το βλέπω. Όπου υπάρχει ανθρώπινη επαφή και ανθρώπινη επικοινωνία είναι σωστό και μας βοηθάει να μην υποκατασταθεί όλη η δια ζώσης λειτουργία του κόμματος και να πάμε σε μία κατάσταση υβριδικής λειτουργίας».

Παράλληλα σημείωσε πως «Θεωρώ ότι έχουμε μία πολιτική λειτουργία στο κόμμα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεδριάζουμε περισσότερο κάτι που δεν κάναμε την προηγούμενη περίοδο, έχουμε καλύτερες προοπτικές να ανακάμψουμε και να ανασυγκροτηθούμε. Εγώ στο κόμμα τοποθετούμαι με όρους συντροφικότητας και προσφοράς».

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του κόμματος, ο πρώην βουλευτής είπε: «Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατότητα να απαντηθούν σκληρά και αποφασιστικά διλήμματα, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και το καθημερινό φύλλο της Αυγής και το ραδιόφωνο. Ήδη η εφημερίδα λείπει. Η Αυγή είναι μία εφημερίδα που υπάρχει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει αναγκαιότητα να υπάρχει και στο καθημερινό της φύλλο και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπλήρωσε πως: «Έχουμε πάρει απόφαση να μην χρωστάμε στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ. Αν παίρναμε δάνειο αυτό το μισό δισεκ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες, θα μπορούσαμε να βγάζουμε την Αυγή, το Κόκκινο για 250 χρόνια χωρίς καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης. Εμείς δεν θέλουμε να χρωστάμε πουθενά. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να γίνει μια προσαρμογή λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Μεταξύ άλλων ο κύριος Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που είναι και δήμαρχος Αθηναίων, καθώς και ο ίδιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ καθόλου για τα εσωτερικά άλλου κόμματος. Θα ήθελα να είναι κάποιος που να έχει μία θετική ατζέντα συζήτησης για να διαμορφώσουμε μία αντιστοιχία αυτού που συνεβη στη Γαλλία και στην Αγγλία με τη μεγάλη νίκη των Εργατικών και του Λαϊκού Μετώπου», είπε ο κύριος Ζαχαριάδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή