Μαρινάκης για Κασσελάκη και Attica Bank: «Ήταν καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα τoυ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Attica Bank. Δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει... «Βαρουφάκη.

«Ήταν καιρός να βγει από τον κύριο Κασσελάκη, ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του», ήταν το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Attica Bank, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως το πιο εντυπωσιακό από τα όσα αναφέρει ο κ. Κασσελάκης για την Attica Bank είναι πως «μιλάει για μία συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμα κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζει ποια ήταν η εποχή που είχε ασχοληθεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες. Ηταν η εποχή των capital controls, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες, όπως είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ «εμείς, δεν θέλουμε επί των ημερών μας να ακούσουμε εκφράσεις «"αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες"» και ανέφερε πως «η συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί λοιπόν θα είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου, προς το συμφέρον των καταθετών θα είναι προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος».

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση», αλλά αντιθέτως υπάρχει ένας φθηνός λαϊκισμός που παραπέμπει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες του ΣΥΡΙΖΑ «που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τον κύριο Βαρουφάκη. Τώρα το Βαρουφάκης έγινε Κασσελάκης».

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

«Νομίζω πως ήταν καιρός να βγει από τον κύριο Κασσελάκη, ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάει για μία συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμα κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί. Και έχει βγάλει δεν ξέρω πόσες ανακοινώσεις, για κάτι το οποίο ακόμα δεν το έχει δει. Αυτό από μόνο του είναι άξιο αναφοράς και νομίζω αξίζει να σταθούμε σε αυτό.

Από εκεί και πέρα η τελευταία φορά που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες ήταν όταν έκλεισαν τις τράπεζες. Μία εποχή επειδή τους έπιασε ο πόνος για τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου φόρτωσαν κάπου στα 200 δισ τον Ελληνα φορολογούμενο με τις ενέργειες τους και πολλά ακόμα τα οποία είναι γνωστά πλέον στην ιστορία και έχουν αποτυπωθεί.

Αλλά επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε για την Attica Bank να θυμίζουμε ότι κάποτε ήταν ΣΥΡΙΖΑ Bank και να θυμίζουμε ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος η συντριπτική πλειοψηφία των 80 εκατομμυρίων τις ζημιές της τράπεζας Αττικής προέρχονται από τους δικούς τους χειρισμούς. Τα περιβόητα δάνεια που βγήκαν στη συνέχεια για το πού δόθηκαν. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε παρελθοντολογικές συζητήσεις, αλλά όταν βλέπουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βγάζει ανακοινώσεις για μία συμφωνία η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αναγκαζόμαστε να τα θυμηθούμε και στη συνέχεια να τα θυμίζουμε όλα αυτά.

Αλλά σε κάθε περίπτωση ας μην ανησυχεί ο κύριος Κασσελάκης, εμείς δεν θέλουμε επί των ημερών μας να ακούσουμε εκφράσεις «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες», σε εισαγωγικά το βάζω, δυστυχώς αυτό είχε ακουστεί τότε. Δεν θέλουμε να ξαναδούμε καταθέτες, ανθρώπους οι οποίοι έχουν τις οικονομίες τους να αγωνιούν, να ασφυκτιούν ή να βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό και σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε συμφωνία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η συμφωνία η οποία θα ανακοινωθεί λοιπόν θα είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου, προς το συμφέρον των καταθετών, θα είναι προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυσή του με όρους διαφάνειας. Θεωρώ ότι αν δει κανείς τη συμφωνία από τα πρώτα στοιχεία, χωρίς να γνωρίζω τα τελικά δεδομένα, θα καταλάβει αν τη συγκρίνει με προηγούμενες ότι προφανώς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης να υπογραφεί κάτι το οποίο δεν θα είναι προς το συμφέρων των πολιτών των φορολογούμενων, του δημοσίου συμφέροντος.

Και δεν καταλαβαίνω και ποια είναι η αντιπρόταση. Η αντιπρόταση είναι για να το πούμε έτσι απλά να σκάσουν δύο τράπεζες; Να φορτωθεί πολλά δισ. το κράτος, άρα ο Ελληνας φορολογούμενος; Υπάρχει κάποια αντιπρόταση; Δεν υπάρχει προφανώς, υπάρχει ένας φθηνός λαϊκισμός που παραπέμπει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τον κύριο Βαρουφάκη. Τώρα το Βαρουφάκης έγινε Κασσελάκης».