Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Κείμενο εφ’ όλης της ύλης από 8 μέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο εφ’ όλης της ύλης από 8 μέλη του οργάνου για «μαύρα ταμεία»- - ΜΜΕ-αλλαγές στο οργανωτικο. 
Eurokinissi

Τα οικονομικά του κόμματος και η λειτουργία των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διέκοψε τη συζήτηση εξαιτίας των συναντήσεων με τους πολίτες, που είχε προγραμματίσει ο Στέφανος Κασσελάκης και θα συνεχιστεί -πιθανότατα- τη Δευτέρα.

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση μονοπωλήθηκε, επί της ουσίας, από τις επιτροπές οργανωτικού και οικονομικών, η μειοψηφία έδειξε πως δεν θα αφήσουν να περάσουν ασχολιάστα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Παρότι τα στελέχη της δεν πρόλαβε να πάρει τον λόγο -επειδή η νέα οικονομική επιτροπή ενημέρωσε διεξοδικά το όργανο για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα- κατέθεσε κείμενο όπου θίγει όλα τα κακώς κείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο περιλαμβάνει ανάλυση για τις γαλλικές εκλογές και την κατάσταση στην Ελλάδα, την πλήρη αντίθεση τους για τις οργανωτικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης και οδηγούν το κόμμα στην αυτοδιάλυσης -επί της ουσίας.

Παράλληλα, ενώ ζητούν εξηγήσεις για τις «συκοφαντικές» περί «μαύρων ταμείων» που η ηγεσία αφήνει να αιωρείται για την περίοδο Τσίπρα.

Το νέο κείμενο κριτικής υπογράφουν οι:

· Αλέκος Φλαμπουράρης · Όλγα Γεροβασίλη · Κατερίνα Νοτοπούλου · Θανάσης Θεοχαρόπουλος · Γιάννης Ραγκούσης · Κώστας Ζαχαριάδης · Ζωή Καρκούλια · Ελένη Συμεωνίδου Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ηγεσίας, υπήρξε απόλυτη ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος και λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεχίσει την συνεδρίαση της την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, με πρόταση του προέδρου συστήνονται ομάδες εργασίας ενόψει ΔΕΘ, που αφορούν πέντε τομείς: Στέγη Τραπεζών ιδιωτικού χρέους Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Υγείας Εργασίας