Ο Κασσελάκης αντιμέτωπος με τις επιλογές του: «Μαύρα ταμεία» και τα οικονομικά δοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποιεί τον Χρήστο Σπίρτζη επιδιώκοντας να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα
Αρχείου - Eurokinissi

Εγκλωβισμένος ανάμεσα στα «αύρα ταμεία», τα τρολ και την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα και τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που αναζητά σανίδα σωτηρίας στους φανατισμένους οπαδούς του και στο χιλιοπαιγμένο έργο των «υπονομευτών», κατασκευάζοντας ξανά «εσωτερικούς εχθρούς».

Αυτή τη φορά, στοχοποιεί τον Χρήστο Σπίρτζη, επιδιώκοντας να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση, τα οποία και ο ίδιος έχει προκαλέσει με τις αποφάσεις και τις κινήσεις του.

Ο «τραπεζίτης» που δεν είδε το «παγόβουνο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει συστηθεί στους Έλληνες πολίτες ως επιτυχημένος επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος μιας μεγάλης τράπεζας, της Goldman Sachs. Όμως, επί τον ημερών του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί -σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα- μπροστά σε ένα οικονομικό τέλμα.

Οι εργαζόμενοι στο κόμμα και τα Μέσα Ενημέρωσης είναι απλήρωτοι. Σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι τους, χθες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το κτήριο της Κουμουνδούρου, την ώρα που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματείας, δεν έχουν εγγυήσεις για τίποτα.

Ούτε για το πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους, ούτε για το αν και πότε θα λάβουν το επίδομα αδείας, ούτε καλά, καλά για το αν θα πληρωθούν ξανά. Μάλιστα, οι ίδιοι σημείωσαν το πόσο οξύμωρο είναι το ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει -ας πούμε- στη Βουλή και δημόσια πρωτοβουλίες για τα εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που ως εργοδότης, εμφανίζεται παντελώς αναξιόπιστος.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο όλοι θέτουν πολλά στελέχη προς την πλευρά της ηγεσίας. Αφού υπήρχε αντικειμενικό πρόβλημα στα οικονομικά του κόμματος, ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους -όταν και η εταιρία συμφερόντων Κασσελάκη δανειοδότησε τη Left Media-, τι έκανε ο πρόεδρος για να το διορθώσει;

Επί εννέα ολόκληρους μήνες, ποιες πρωτοβουλίες πήρε, εκτός από το να αποφασίσει μόνος του, ερήμην των οργάνων του κόμματος της διακοπή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής»; «Τίποτα απολύτως δεν έκανε», αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα.

Για την ακρίβεια, θεωρούν ότι άφησε το πρόβλημα να γιγαντώνεται. Έτσι, μια μέρα, αποφάσισε να αποκαλύψει την έκταση του προβλήματος, με στόχο να φέρει τους πάντες προ τετελεσμένων και να αποσπάσει τη συναίνεση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, στις περικοπές που ετοιμάζει, λες και είναι κάποιο μέλος της «τρόικας» που δάνεισε τη χώρα.

«Μαύρα ταμεία» και τρολ στο επίκεντρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλο αυτό το διάστημα, είχε την εντύπωση ότι το κόμμα είναι αυτός. Ως άλλος Λουδοβίκος. Και πως μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Όλα αυτά, βέβαια, με την ανοχή της σημερινής εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανέχονταν τα πάντα για να μην κατηγορηθεί ως «υπονομεύτρια» της εκλογικής προσπάθειας.

«Κατάπιε» τα περί υιοθέτησης του συνθήματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», τα «θαύματα του Αγίου Τσαλίκη» και όλα αυτά που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο θεσμικό και εθιμικό που διέπει το κόμμα. Όμως, η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ανοίξει θέματα που άγγιζαν τον Αλέξη Τσίπρα και την ηθική του -όπως και ολόκληρου του οικοδομήματος- σε συνεργασία με γνωστά και μη εξαιρετέα διαδικτυακά τρολ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της «Φρουράς Τσίπρα».

Συνδυαστικά με τις αλλαγές που προσπαθεί να επιφέρει στην οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που δεν είναι καθόλου τυπικό, αλλά βαθιά πολιτικό ζήτημα- έχουν προκαλέσει ένα χάσμα που καθημερινά διευρύνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αντιπερισπασμός με Σπίρτζη

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το κείμενο των δήθεν «αγανακτισμένων Συριζαίων», που ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη. Σε όλη την Ελλάδα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν με το ζόρι 70 υπογραφές – οι περισσότερες από γνωστούς εσωκομματικούς αντιπάλους του, στην εκλογική του περιφέρεια.

Και η αποτυχία αυτή, δείχνει πως η βάση του κόμματος δεν συγκινείται, πλέον, από τα λεγόμενα του προέδρου και τα «yes sir» που αναφωνεί σε ότι λέει η γραφειοκρατία που τον στηρίζει.

Στην πραγματικότητα, όλη η ιστορία με τη στοχοποίηση του πρώην υπουργού, είναι ένας αντιπερισπασμός προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά παραπάνω.

Άλλωστε, πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα διαγράψει ένα στέλεχος που του ασκεί σκληρή, αλλά πολιτική κριτική, όταν δέχθηκε σιωπηλά τη διαφοροποίηση του Παύλου Πολάκη, σε ένα νομοσχέδιο ταυτοτικό για το κόμμα, όπως αυτό για την ισότητα στον γάμο; Τότε που είχε προαναγγείλει «κομματική πειθαρχία» και αυστηρές κυρώσεις σε όποιον δεν υπερψηφίσει και τελικά δεν έπραξε τίποτα από όλα αυτά;

Σχετικές ειδήσεις