Γερουλάνος: «Το εάν μπορεί ο κ. Δούκας να κάνει και τα δύο πράγματα μαζί, θα το κρίνει ο κόσμος»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις επικείμενες εκλογές ηγεσίας στο κόμμα και για την κεντροαριστερά.

Γερουλάνος: «Το εάν μπορεί ο κ. Δούκας να κάνει και τα δύο πράγματα μαζί, θα το κρίνει ο κόσμος»
2'

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο κόσμος νιώθει πως το ΠΑΣΟΚ έχασε μία ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να είναι δεύτερο κόμμα.

«Αυτό όμως μπορεί να γίνει τώρα. Μπορούμε να πάμε από το ΠΑΣΟΚ που έχουμε στο ΠΑΣΟΚ που μας αξίζει. Είναι μία πολύ κρίσιμη διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σταματήσει. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει γιατί ο κόσμος θέλει να συμμετέχει. Εγώ είπα στο πολιτικό συμβούλιο για πέντε αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα. Μέσα σε αυτές είναι και η ηγετική ομάδα. Η αρχηγία για εμένα είναι τελευταία. Πρώτο είναι το πρόγραμμα, να αλλάξουν οι οργανωτικές δομές του κόμματος, να ενισχυθεί η επικοινωνία του κόμματος, και μία ηγετική ομάδα που θα μπορεί να ακουμπήσει ο πολίτης. Όσο σχολιάζουμε ο ένας τον άλλον, δεν μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου που είναι η ακρίβεια. Αν δεν μιλάμε για το σχέδιο μας για τη χώρα, πώς θα τους πείσουμε;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σήμερα έχουμε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο γύρω από το Μαξίμου, το οποίο συγκεντρώνει και την εξουσία και τον πλούτο. Η πορεία που ξεκινάμε τώρα θα τελειώσει στις εθνικές εκλογές. Και στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτά τη ΝΔ στα μάτια και να κερδίσει. Και για να το κάνει αυτό, πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Ο κόσμος ζητά ένα κράτος που να λειτουργεί και πιστεύω πως εάν δώσουμε στον κόσμο τις απαντήσεις του το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει, η κίνηση στις εκλογές θα είναι πολύ γρήγορη».

Απαντώντας στο γιατί πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν ανέβασε τα ποσοστά του, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ πως ενώ είχαμε σοβαρές θέσεις και ενώ είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, χάσαμε χρόνο και στο τέλος έμοιαζε το ΠΑΣΟΚ διφορούμενο, όπως στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τα πανεπιστήμια. Όλα αυτά ήταν θέματα που ξέραμε πως θα τα φέρει η κυβέρνηση, τα χειριστήκαμε προς το τέλος της διαδικασίας και εκεί ο κόσμος δεν κατάλαβε τι εκπροσωπούσαμε».

Ενώ σχετικά με το εάν θα μπορούσε ο Χάρης Δούκας να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και δήμαρχος Αθηνών είπε:

«Το εάν μπορεί ο κ. Δούκας να κάνει και τα δύο πράγματα μαζί, θα το κρίνει ο κόσμος. Οι δήμαρχοι πρέπει να έχουν πραγματική δύναμη ώστε να κάνουν περισσότεροι δουλειά από σήμερα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει κεντρικά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή