Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε με νέα στελέχη την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Στόχος της συνάντησης του Τάκη Θεοδωρικάκου με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η συζήτηση με στόχο η επιτροπή να επιτελεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το έργο της για την σωστή λειτουργία της αγοράς.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ, πραγματοποίησε σήμερα 12 Ιουλίου 2024 ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συζήτησαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Επιτροπή και αφορούν την περαιτέρω ενίσχυσή της ώστε να μπορεί να επιτελεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το έργο της για την σωστή λειτουργία της αγοράς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε υπέρ της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς γιατί αυτό συμφέρει την κοινωνία, αυτό συμφέρει τους καταναλωτές. Προϋπόθεση για αυτό είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Εγγύηση για τον ελεύθερο ανταγωνισμό είναι η ισχυρή ανεξάρτητη αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της. Είχαμε μια δεύτερη συνάντηση σήμερα με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης με πρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε η αρχή να λειτουργεί ακόμη πιο αποτελεσματικά. Θα γίνει πρόσληψη 25 στελεχών, ενώ από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου θα εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρόσληψη άλλων 25 στελεχών. Πρόκειται για επιστήμονες, οικονομολόγους, νομικούς, αλλά και από τον χώρο της πληροφορικής, που είναι απολύτως απαραίτητοι.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ό,τι χρειαστεί και ό,τι εισηγηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές που διαθέτει, το κτίριο και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί προκειμένου να δρα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά. Θα εκσυγχρονίσουμε και το οργανόγραμμα της Επιτροπής. Συνεχής είναι και η συνεργασία μας σε θεσμικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτής μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 50 αθροιστικά στελεχών, θα δώσουμε έκτακτα τη δυνατότητα με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες, να μπορούν να αποσπαστούν υπάλληλοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εφόσον το επιθυμούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».