Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

«Δίνουμε μάχες τοπικές και εθνικές» επισήμανε ο Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο»
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας δήλωσε πως «η ατζέντα του θα ειναι προοδευτική αν εκλεγεί στη θέση του προέδρου».

Αναφορικά με τη θέση του ως δήμαρχος Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας είπε πως «ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα. Θα παραμείνω, όπως είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Αρχικά, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στο κύκλωμα εκβιαστών του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας πως θα δείξει μηδενική ανοχή. «Είναι ένα τεράστιο πλοκάμι, το οποίο είναι σε τρεις υπηρεσίες. Είναι ο Δήμος, το υπουργείο Πολιτισμού και η Νομαρχία. Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή έχει βάθος. Είμαστε εδώ να πούμε ότι θα δείξουμε μηδενική ανοχή, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει. Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας και ερωτηθείς σχετικά αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είπε ότι «πρώτα εμείς πρέπει, στο ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουμε για να δώσουμε το παράδειγμά μας, ότι πρέπει να γίνουμε συμπεριληπτικοί. Το με ποιους θα πάμε έχει να κάνει με την ατζέντα». «Είμαι κοντά με όσους συμφωνήσουν μ' ένα αξιακό και ηθικό πρόγραμμα», εξηγώντας πως πρόκειται για τη δωρεάν παιδεία, τη δωρεάν υγεία την καταπολέμηση του δημογραφικού.

Ειδικότερα ο Χάρης Δούκας είπε ότι «εδώ είμαστε για να πούμε μηδενική ανοχή όπου και σε όποιον κι αν είναι». Πρόσθεσε πως «έχουμε κάνουμε παρεμβάσεις συνολικά για όλη τη χώρα. Το πληροφοριακό σύστημα είναι σχεδόν έτοιμο. Ενημέρωσα ήδη τον αρμόδιο υπουργό ώστε να προχωρήσουμε και σε θεσμικές αλλαγές, να "σφίξουμε" πολύ τα πρόστιμα και τους ελέγχους. Προχωράμε εντατικά».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το πώς θα μπορέσει να συνδυάσει τη θέση του στη δημαρχία και τη θέση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν και εφόσον εκλεγεί, ο Χάρης Δούκας ανέφερε πως «σπουδαίες και μεγάλες προσωπικότητες στην Ευρώπη το έχουν κάνει αυτό. Δεν είναι αντιπαραθετικό, αλλά συμπληρωματικό».

«Δίνουμε μάχες τοπικές και εθνικές» επισήμανε αμέσως μετά ο Χάρης Δούκας εξηγώντας πως εννοεί τις προσλήψεις στην υγεία, τον αγώνα για την καθαριότητα σε πολλές περιοχές του δήμου της Αθήνας, ενώ υπογράμμισε πως ο εν λόγω δήμος οφείλει να διεκδικήσει την υλοποίηση μίας πλούσιας ατζέντας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή